Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Προκήρυξη Υποτροφιών Αριστείας Παγκρητίου Κληροδοτήματος 2017

  • Συντάχθηκε 06-11-2017 19:44 από Georgia Tzobanaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gtzobanaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.

    Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τη χρηματοδότηση 5 υποτροφιών αριστείας για μεταπτυχιακούς φοιτητές για να εκπονήσουν έρευνα στο Πολυτεχνείο. Το χρηματικό ποσό για κάθε υποτροφία θα είναι 4000 δολάρια ΗΠΑ και είναι δωρεά του Παγκρητίου Κληροδοτήματος. Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν σε τρεις φοιτητές που βρίσκονται στην αρχή του πρώτου έτους και σε δύο φοιτητές που βρίσκονται στην αρχή του δεύτερου έτους προγραμμάτων σπουδών του Πολυτεχνείου Κρήτης που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης.

    Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από τους Καθηγητές του Ιδρύματος που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας την τελευταία τριετία. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν στους φοιτητές που θα επιτύχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανεξαρτήτως Σχολής.

    Οι ερευνητικές προτάσεις θα πρέπει να αναφέρονται σε αυτοτελές έργο και το περιεχόμενό τους να έχει ικανά στοιχεία πρωτοτυπίας. Θα πρέπει να περιέχουν σύντομη εισαγωγή, περιγραφή του αντικειμένου του έργου, τα παραδοτέα, χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης καθώς και σύντομο βιογραφικό του μεταπτυχιακού φοιτητή. Την αίτηση θα πρέπει να συνοδεύει και δήλωση του ενδιαφερόμενου και του επιβλέποντος Καθηγητή ότι το προτεινόμενο έργο δεν χρηματοδοτήθηκε ή χρηματοδοτείται από άλλη πηγή καθώς και από γραπτή εισήγηση του επιβλέποντος ότι υποστηρίζει την πρόταση και προτίθεται να εποπτεύσει την υλοποίησή της στους χώρους του εργαστηρίου του.

    Η αίτηση υποβάλλεται από μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΜΔΕ του Ιδρύματος που φοιτούν στο πρώτο ή στο δεύτερο έτος σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα:

    • Ερευνητική πρόταση με το βιογραφικό,
    • Δηλώσεις υποψήφιου και επιβλέποντος ότι δεν χρηματοδοτείται από άλλες πηγές,
    • Εισήγηση επιβλέποντος Καθηγητή,
    • Αντίγραφο βασικού πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία.

     Τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι :

    1. Επιστημονική πρωτοτυπία του έργου (30%) - Καινούργια επιστημονική γνώση που αναμένεται να προκύψει σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση προόδου (state of the art) στο συγκεκριμένο ερευνητικό αντικείμενο.
    2. Μεθοδολογία υλοποίησης του έργου (20%) - Καταλληλότητα της μεθοδολογίας υλοποίησης του έργου σύμφωνα με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα.
    3. Επιστημονική επάρκεια του υποψήφιου φοιτητή (50%) - Αφορά κυρίως πρωτότυπες δημοσιεύσεις, διεθνείς διακρίσεις, ερευνητική δραστηριότητα σε συναφές πεδίο, βαθμό βασικού πτυχίου.

    Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην Πρυτανεία (rector@central.tuc.gr) με την ένδειξη PanCretan2017 το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.

    Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν από εκπροσώπους του Παγκρητίου Κληροδοτήματος κατά την τελετή απονομής μεταπτυχιακών διπλωμάτων, στις 8 Δεκεμβρίου 2017.

     

    Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

    Καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012