Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Διατριβής – κ. Κυριακουλάκη Αρετή - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 22-09-2017 21:35 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    Ονοματεπώνυμο: Κυριακουλάκη Αρετή
    Αριθμός Μητρώου: 2016019036

    Θέμα
    Τίτλος στα Ελληνικά: Μελέτη και Ανάλυση Απαιτήσεων για Εφαρμογές 3Δ Τεκμηρίωσης Ευρείας Κλίμακας
    Τίτλος στα Αγγλικά : Requirement Analysis for Large Scale 3D Documentation Applications

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Επιβλέπων: Μπιλάλης Νικόλαος
    Πρώτο Μέλος: Αντωνιάδης Αριστομένης
    Δεύτερο Μέλος: Μουστάκης Βασίλειος

    Περίληψη
    Η διαδικασία σάρωσης, επεξεργασίας των δεδομένων και τεκμηρίωσης αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς ευρείας κλίμακας είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που περνά από πολλά στάδια μέχρι να καταλήξει σε ένα μοντέλο τρισδιάστατης αναπαράστασης του αντικειμένου που σαρώθηκε. Κατά την διαδικασία αυτή όλοι οι εμπλεκόμενοι (χρήστες σαρωτών, χειριστές εργαλείων επεξεργασίας δεδομένων σάρωσης, αρχαιολόγοι, πολιτικοί και αρχιτέκτονες μηχανικοί, κλπ) ακολουθούν βήματα (και οδηγίες) για την μετάβαση από το ένα στάδιο της διαδικασίας στο άλλο. Τα βήματα αυτά ακολουθούν ένα μοντέλο ροής εργασίας, στο οποίο εμπλέκονται πολλές διαφορετικές εφαρμογές (λογισμικού και υλικού) και πολλές παραμετροποιήσεις που αλλάζουν δραματικά ανάλογα τόσο με το αντικείμενο όσο και με την εφαρμογή και τον τρόπο αναπαράστασης του τρισδιάστατου μοντέλου, αλλά και με τα ζητούμενα τελικά προϊόντα. Σημαντικό βοηθητικό ρόλο μπορεί να παίξει μία καταγραφή μεταδεδομένων κατά την επεξεργασία των δεδομένων, τόσο για τα παραγόμενα αποτελέσματα, όσο και για τις παραμέτρους επεξεργασίας, προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση των διαδικασιών και η επιστροφή στα αρχικά δεδομένα, αλλά και η επανάληψη της επεξεργασίας τους με τις ίδιες είτε με άλλες συνθήκες (παραμέτρους).
    Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανάλυση, η αποσαφήνιση και η καταγραφή διαδικασιών και μεταδεδομένων που απαιτούνται για την παραγωγή τρισδιάστατων μοντέλων αναπαράστασης αντικειμένων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει διεξοδική περιγραφή των διαδικασιών σάρωσης, μελέτη ροής εργασιών δεδομένων σάρωσης, καταγραφή απαιτήσεων για σχολιασμό των τρισδιάστατων αναπαραστάσεων για την τεκμηρίωση μνημείων και καταγραφή της υπάρχουσας τυποποίησης τρισδιάστατης αναπαράστασης αντικειμένων σε συνδυασμό με μελέτη για τις χρήσεις τους και του ρόλους που εμπλέκονται. Τέλος παρουσιάζεται μία ολοκληρωμένη πρόταση αναλυτικής καταγραφής δεδομένων σε μία διαδικασία 3Δ τεκμηρίωσης ευρείας κλίμακας.

    Ημερομηνία Εξέτασης
    Ημέρα/Μήνας/Έτος: 26/9/2017
    Ώρα: 8 μμ

    Χώρος Εξέτασης
    Αίθουσα: Εργ. CAD
    Κτίριο: Δ4

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012