Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Εργαστήριο ΙΙ: Τεχνικές Φυσικών Σοβάδων

  • Συντάχθηκε 19-09-2017 09:17 από Maria Mandalaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mmandalaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: 407 ΑΡΜΗΧ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΠΕΡ
    Εργαστήριο ΙΙ: Τεχνικές Φυσικών Σοβάδων
    Το εργαστήριο αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Σχολή Αρχιτεκτόνων (TUC) και του Γαλλικού Κέντρου Κατάρτισης Οικολογικής Δόμησης Noria & Compagnie με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη χρήση των φυσικών δομικών υλικών στην αρχιτεκτονική.
    Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε δώδεκα Γάλλους φοιτητές του κέντρου Δόμησης Noria & Compagnie και δώδεκα έλληνες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.
    Ημερομηνίες διεξαγωγής: 16 - 18 Οκτωβρίου
    Τόπος: Κοινότητα Περιβολίων - Μπουτσουνάρια και Πολυτεχνειούπολη Χανίων
    Ώρες: 9:00 - 13:00 και 14:00 - 17:00.

    Το εργαστήριο είναι δωρεάν για τους σπουδαστές του Πολυτεχνείου Κρήτης.
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Το τριήμερο εργαστήριο στόχο έχει την εισαγωγή των συμμετεχόντων στις τεχνικές του φυσικού σοβά με χώμα και ασβέστη. Διάφορων ειδών σοβάδες θα υλοποιηθούν με τοπικά φυσικά υλικά:διακοσμητικά επιχρίσματα και ασβεστοκονίαμα στην Πολυτεχνειούπολη καθώς και θερμομονωτικοί σοβάδες με χώμα και άχυρο σε ισόγειο κτίσμα στο χωριό Μπουτσουνάρια.
    Τα ασβεστοκονιάματα και τα κονιάματα με χώμα αποτελούν βασικό στοιχείο της μεσογειακής και της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Ο ασβέστης και το χώμα έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως βασικό υλικό για εργασίες φινιρίσματος: σοβάδες και διακοσμητικά στοιχεία κτιρίων.
    Σήμερα, η χρήση του ασβέστη και του χώματος στον κτιριακό τομέα, αποδεικνύει ότι δεν αποτελούν υλικά του παρελθόντος αλλά μπορούν να είναι απόλυτα προσαρμοσμένα με τις σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους και στις απαιτήσεις των κτιρίων. Η χρήση των τοπικών υλικών στο κτίριο αποτελεί επιλογή με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον ενώ μπορούν να προσφέρουν υγιεινότερες συνθήκες διαβίωσης στο κτισμένο περιβάλλον. Αισθητικά μπορούν να προσφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με την τεχνική μέθοδο εφαρμογής τους.

    Επισημάνσεις:
    Τα ενδιάμεσα γεύματα είναι στην ευθύνη των συμμετεχόντων.
    Η επίσημη γλώσσα του εργαστηρίου είναι τα Αγγλικά.
    Απαραίτητη είναι η κατάλληλη ενδυμασία με πρόχειρα ρούχα και ασφαλή κλειστά παπούτσια.

    Πρόσθετες πληροφορίες και εγγραφή:
    kalamia.xoma<στο>gmail[dot]com
    +30 6971756411
    +30 6972328133


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012