Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Τζούδα Κωνσταντίνου-Νικόλαου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 08-09-2017 09:12 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Τζούδας Κωνσταντίνος-Νικόλαος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Αξιολόγηση γεωλογικών σχηματισμών με αργιλικές προσμίξεις. Εφαρμογή σε διαγραφίες από τις γεωτρήσεις ΡΑ-10, ΡΒ-13 και ΡΒ-14»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Δρ. Κρητικάκης Γεώργιος

    Περίληψη
    Οι μέθοδοι Γεωφυσικής διασκόπησης παίζουν σημαντικό ρόλο στην μελέτη της δομής των επιφανειακών στρωμάτων του φλοιού της γης. Σκοπός της γεωφυσικής διασκόπησης είναι ο εντοπισμός γεωλογικών συνθηκών που ευνοούν το σχηματισμό κοιτασμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου, μεταλλευμάτων, ορυκτών ανθράκων και άλλων.
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιήθηκε επεξεργασία και αξιολόγηση δεδομένων γεωφυσικών διαγραφιών με τη μέθοδο Dual Water, από την περιοχή του Πρίνου-Καβάλας και πιο συγκεκριμένα από τις γεωτρήσεις ΡΑ-10, ΡΒ-13 και ΡΒ-14, οι οποίες παραχωρήθηκαν από την εταιρεία Energean Oil&gas.
    Για την εκτίμηση του βαθμού κορεσμού σε νερό πραγματοποιήθηκε εκτίμηση του ενεργού πορώδους (φe) καθώς και του ολικού πορώδους (φt). Επίσης χρειάστηκε ο υπολογισμός του βαθμού κορεσμού του δεσμευμένου νερού του σχηματισμού (Sb), της ειδικής ηλεκτρικής αντίστασης του δεσμευμένου νερού του σχηματισμού (Rb) και της φαινόμενης ηλεκτρικής αντίστασης (Rwa) συναρτήσει του βάθους. Στην γεώτρηση ΡΒ-14 ο μέσος βαθμός κορεσμού σε νερό είναι 53% (βάθος 2556-2872 μέτρα). Οι γεωτρήσεις ΡΒ-13 (2642-2866 μέτρα) και ΡΑ-10 (2250-3000 μέτρα) έχουν μέσο βαθμό κορεσμού σε νερό 69% και 54% αντίστοιχα.

    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 14/09/2017 14:00
    Λήξη: 14/09/2017 15:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012