Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Διατριβής - κ. Γιαλιτάκη Ειρήνη - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 03-08-2017 11:45 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Ονοματεπώνυμο: ΓΙΑΛΙΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
    Αριθμός Μητρώο : 2014019061
    Θέμα:

    Τίτλος στα Ελληνικά: « Η επίδραση της Οικονομικής κρίσης στην πτώχευση Ιστορικών Επιχειρήσεων. »
    Τίτλος στα Αγγλικά : « The impact of the Financial Crisis on businesses with historical background. »

    Εξεταστική Επιτροπή:

    Επιβλέπων: ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Πρώτο Μέλος: ΔΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
    Δεύτερο Μέλος: ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    Περίληψη:

    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

    Τα τελευταία χρόνια , η Ελλάδα βιώνει μία οδυνηρή και καταστροφική ύφεση που μοιραία έχει προκαλέσει την κατάρρευση και τελικώς την πτώχευση πολύ γνωστών Ιστορικών Επιχειρήσεων , κυρίως από τον χώρο του Εμπορίου και της Βιομηχανίας. Αυτό χρονολογείται από το 2008 και δυστυχώς είναι μία κατάσταση που συνεχίζεται.
    Στην παρούσα εργασία , θα επιχειρήσουμε να προσδιορίσουμε μέσα από τον υπολογισμό των σημαντικότερων Αριθμοδεικτών , την οικονομική θέση και την γενικότερη πορεία των Επιχειρήσεων εντός της 5ετίας , 2009 – 2013.
    Έτσι ώστε να επισημάνουμε τους κυριότερους λόγους , που οδήγησαν στον αφανισμό αυτών των Επιχειρήσεων . Ουσιαστικά μέσα από την ανάλυση αυτή , καταδεικνύεται ότι βασικός παράγοντας της κατάστασης που δημιουργήθηκε δεν είναι άλλος από τον υπερδανεισμό , χωρίς την ταυτόχρονη παροχή εγγυήσεων το οποίο οδηγούσε σε κινήσεις εντυπωσιασμού έναντι των ανταγωνιστών τους. Αυτό είχε ξεκινήσει , αρκετά χρόνια πριν αλλά δεν αναχαιτίστηκε στην αρχή της ύφεσης , το 2008 , με αποτέλεσμα στο τέλος του 2012 ,οι υπερδανεισμένες εταιρείες να έχουν πλέον ουσιαστικό πρόβλημα με τις γραμμές πίστωσης των τραπεζών .
    Επίσης, η λύση των στρατηγικών επενδυτών , δεν απέδωσε . Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες , που συντέλεσαν σ΄αυτήν την κατάσταση που αναδεικνύεται μέσα από την χρηματοοικονομική ανάλυση που επιχειρούμε.
    Να σημειωθεί ότι για λόγους ομοιογένειας και ομοιομορφίας των συγκριτικών στοιχείων των Επιχειρήσεων που επεξεργαστήκαμε, ελήφθησαν δεδομένα από το έτος 2009 – 2013 , αφού για τα επόμενα έτη δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για όλο τον αριθμό των Επιχειρήσεων που εξετάζουμε.



    Ημερομηνία Εξέτασης:

    Ημέρα/Μήνας/Έτος: ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
    Ώρα: 11:00 π.μ.
    Χώρος Εξέτασης:

    Αίθουσα: Εργαστήριο
    Κτίριο: Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012