Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχολή Μηπερ:παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας Νικολουδάκη Θεόδωρου

  • Συντάχθηκε 01-08-2017 10:06 από Dimitra Pateraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dpateraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ. Άλλες ιδιότητες: υπάλληλος
    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Όνοματεπώνυμο Μετάπτυχιακού Φοιτητή: Θεόδωρος Νικολουδάκης
    Α.Μ.: 2014057344
    Ημερομηνία Παρουσίασης: 4-8-2017
    Ώρα: 12:00
    Αίθουσα:Κ2.Α3

    Θέμα: «ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

    Επιβλέπων: Θεοχάρης Τσούτσος
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1. Θεοχάρης Τσούτσος
    2. Διονυσία Κολοκοτσά
    3. Νικόλαος Παπαμανώλης

    Περίληψη:

    Στα πλαίσια της παρούσας μεταπτυχιακής διατριβής πραγματοποιείται μια προσπάθεια διερεύνησης και μελέτης του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας σε έναν μικρό ελληνικό οικισμό. Γίνεται μια σύντομη εισαγωγή στο πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας και μια παρουσίαση της διεθνούς προσπάθειας αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Δίνεται μια συνοπτική ιστορική αναδρομή των ερευνητικών μεθόδων καταλήγοντας στη σύγχρονη αντίληψη περί του φαινομένου και τους πλέον διαδεδομένους τρόπους μέτρησής του.
    Στη συνέχεια δίνονται τα χαρακτηριστικά του οικισμού μελέτης καθώς και η διαδικασία κατάστρωσης των ερωτηματολογίων που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή δεδομένων. Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα λεπτομερούς ενεργειακής μελέτης για κάθε ένα κτίριο του οικισμού, που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των προγραμμάτων Sketchup, OpenStudio και EnergyPlus.
    Στη συνέχεια πραγματοποιείται διερεύνηση της ύπαρξης της ενεργειακής φτώχειας, παρουσιάζονται τα εξαγόμενα συμπεράσματα από τη συνολική εκτίμηση κάθε κτιρίου ξεχωριστά αλλά και του οικισμού συνολικά και καταστρώνονται σενάρια επέμβασης με σκοπό την σταδιακή μείωση του φαινομένου.




© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012