Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ. Μηχ. Περ. Ανακοίνωση παρουσίασης διπλωματικής εργασίας Kομιώτη Ευφροσύνης

  • Συντάχθηκε 14-07-2017 13:17 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Όνοματεπώνυμο Προπτυχιακού Φοιτητή: Κομιώτη Ευφροσύνη
    Α.Μ.: 2009050044
    Ημερομηνία Παρουσίασης: 17/7/2017
    Ώρα: 12:00
    Αίθουσα: Κ2-Α3

    Θέμα «Παραγωγή Βιοεξανθρακώματος (Biochar), από Βιοστερεά»

    Επιβλέπων: Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1: Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
    2: Βενιέρη Δανάη
    3: Ξεκουκουλωτάκης Νικόλαος
    Αναπληρωματικό Μέλος: Γιδαράκος Ευάγγελος

    Περίληψη:

    Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιήθηκαν πειράματα πυρόλυσης λυματολάσπης προς δημιουργία Βιοεξανθρακώματος (Biochar), με σκοπό την εφαρμογή του στο έδαφος ως εδαφοβελτιωτικό.
    Η παραγωγή των βιοεξανθρακωμάτων έλαβε χώρα με πυρόλυση των ξηραμένων δειγμάτων σε θερμοκρασίες 300, 500 και 700°C για 60 λεπτά. Σε κάθε πείραμα υπολογίστηκε η απόδοση (yield) της πυρόλυσης σε βιοεξανθράκωμα, για κάθε θερμοκρασία πυρόλυσης. Τα παραχθέντα βιοεξανθρακώματα χαρακτηρίστηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως οι μετρήσεις ειδικής επιφάνειας ή η αξιολόγηση Φασμάτων Υπέρυθρης Ακτινοβολίας (FTIR). Στη συνέχεια, ακολούθησαν πειράματα έκπλυσης φωσφόρου και βαρέων μετάλλων, μέσω μιας διαδικασίας διαδοχικών εκπλύσεων με στόχο να προσδιοριστεί, εάν είναι εφικτή η διάθεση του βιοεξανθρακώματος στο έδαφος, λόγω της περιεκτικότητας της ιλύος σε βαρέα μέταλλα.
    Όπως προέκυψε από την παρούσα διπλωματική εργασία, το παραγόμενο Biochar από την ιλύ του βιολογικού καθαρισμού, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ αποδοτική λύση στο μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισής της, αφού όπως προέκυψε, τα Biochars της λυματολάσπης κατακρατούσαν τα βαρέα μέταλλα, ενώ αντιθέτως, ένα από τα πιο βασικά θρεπτικά συστατικά των φυτικών οργανισμών, τα φωσφορικά, εκπλύονταν.



© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012