Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού εκπόνησης Μουσειολογικής Μελέτης στο κτίριο της πρώην Γαλλικής Σχολής

  • Συντάχθηκε 11-07-2017 12:12 Πληροφορίες σύνταξης

    Ενημερώθηκε: -

    Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ
    ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΑ ΧΑΝΙΩΝ
    Αριθμ. Πρωτ. 5184/11-7-2017

    Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ (ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν. 4412/2016)
    ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ
    ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΤΙΜΗΣ

    Το Πολυτεχνείο Κρήτης, προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία με σκοπό την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης: «ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ», εκτιμώμενης αξίας 42.000,00 (προεκτιμώμενη αμοιβή και απρόβλεπτα 15%) χωρίς το ΦΠΑ 24%.

    Ανήκει στην Κατηγορία μελέτης (7) Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες και απαιτείται πτυχίο τάξης Γ’ και άνω.

    Ταξινόμηση κατά CPV: 71320000-7
    Φυσικό αντικείμενο του παρόντος είναι η μελέτη για την δημιουργία και τη διαμόρφωση ενός εκθεσιακού χώρου με αντικείμενα τη λαογραφία και την εξέλιξη της τεχνολογίας, στο κεντρικό κτίριο της πρώην Γαλλικής Σχολής, κτίριο ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Χαλέπα Χανίων. Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει προς έκθεση συλλογές λαογραφικού ενδιαφέροντος, τόσο ιδιοκτησίας του όσο και συλλογές με σχέσεις συνεργασίας όπως για παράδειγμα με την Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρείας Κρήτης. Μετά από σχετική πρόσκληση αναμένεται οι συλλογές αυτές να αυξηθούν.
    Στο κτίριο θα δημιουργηθούν επίσης 2 σύγχρονες συνεδριακές αίθουσες με στόχο την παράλληλη φιλοξενία υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων όπως επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και ομιλίες σχετικά με το αντικείμενο του εκθεσιακού χώρου και όχι μόνο.
    Τέλος στο υπόγειο θα δημιουργηθεί και ένας χώρος συντήρησης των εκθεμάτων.

    Παραλαβή τευχών: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, ΤΕΥΔ, Συγγραφή Υποχρεώσεων, Φάκελο Δημόσιας Σύμβασης, Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, στοιχεία συλλογών, σχέδια κλπ) από τα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας της Πολυτεχνειούπολης στα Κουνουπιδιανά, μέχρι την 01-09-2017.
    [Για το διάστημα από 7 - 18 Αυγούστου 2017, που το Ίδρυμα θα είναι κλειστό, τα τεύχη θα παραλαμβάνονται από το Φωτοτυπικό Κέντρο ΧΑΡΤΟΚΙΝΗΣΗ στα Κουνουπιδιανά (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου), δίπλα στην Υπεραγορά Χαλκιαδάκης και έναντι του ΑΤΜ Alpha Bank, που βρίσκεται 200 μ. περίπου από την Πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, τηλ. & fax: 28210 69776 από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 11:00 έως 14:00.
    Διευκρινίσεις επί της μελέτης το διάστημα αυτό (7-18/8/2017) θα δίνονται τηλεφωνικά στο τηλ. 2821006300].
    Συστήνεται επίσης η επιτόπια επίσκεψη στους χώρους της πρώην Γαλλικής Σχολής από 17–21/07/2017 και από 21–25/08/2017, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα τηλέφωνα χορήγησης τεχνικών πληροφοριών.
    Τεχνικές πληροφορίες και διευκρινήσεις επί της μελέτης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, δίδονται στα τηλέφωνα 2821037372 (κ. Πατεράκης Κων/νος Πολιτικός Μηχ/κός) και 2821006259 (κ. Μαραγκουδάκη Κατερίνα, Πολιτικός Μηχ/κός). Πληροφορίες παραλαβής τευχών στο τηλ. 2821037374 κ. Πετρίδου Βαρβάρα, φαξ επικοινωνίας 2821037583.

    Για την παραλαβή των τευχών καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, εκτός αν ο ενδιαφερόμενος αναλάβει με δαπάνη και επιμέλειά του την αναπαραγωγή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης στα γραφεία της αναθέτουσας αρχής κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα παραπάνω στοιχεία και ταχυδρομικά, εφόσον τα ζητήσουν έγκαιρα και εμβάσουν, κατόπιν συνεννόησης με την αναθέτουσα αρχή, πέραν της αναφερομένης σε προηγούμενο εδάφιο δαπάνης και τη δαπάνη της ταχυδρομικής αποστολής τους.

    Η Διακήρυξη της μελέτης έχει συνταχθεί σύμφωνα με το Πρότυπο Τεύχος Διακήρυξης Μελετών (κάτω των ορίων) της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ., που δημοσιεύθηκε με την αρ. 179/2016 απόφασή της στο ΦΕΚ Β 4327/30-12-2016, με θέμα «Έκδοση προτύπων τευχών διακηρύξεων ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων μελετών άνω των ορίων και κάτω των ορίων του ν. 4412/2016 (Α’147 ), με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016».

    Δημοσίευση:
    - Προκήρυξη σύμβασης (Περίληψη διακήρυξης) αναρτάται στο ΚΗΜΔΗΣ, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο ΤΕΕ και στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης (www.tuc.gr/Επισκέπτες/Προκηρύξεις και Διαγωνισμοί στις 11-07-2017, ημέρα Τρίτη. Επίσης περίληψη προκήρυξης στην ημερήσια εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και στην ημερήσια εφημερίδα Χανίων, ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ στις 12-07-2017, ημέρα Τετάρτη.
    - Το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης αναρτάται στο ΚΗΜΔΗΣ στις 11-07-2017, ημέρα Τρίτη.

    Τα έξοδα δημοσίευσης στον Τύπο θα βαρύνουν τον ανάδοχο.

    Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 11-09-2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Κουνουπιδιανά. Η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 4 της Διακήρυξης.

    Οι φάκελοι των προσφορών υποβάλλονται: είτε (α) με κατάθεσή τους στην Επιτροπή Διαγωνισμού, Τεχνική Υπηρεσία Πολυτεχνείου Κρήτης Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, είτε (β) με αποστολή, επί αποδείξει, προς την αναθέτουσα αρχή, Πολυτεχνείο Κρήτης, Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης, είτε (γ) με κατάθεσή τους στο πρωτόκολλο της αναθέτουσας αρχής, Πολυτεχνείο Κρήτης, Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης.

    Για την συμμετοχή στη διαδικασία απαιτείται η κατάθεση εγγύησης συμμετοχής, ποσού 840,00 €.
    Κατά την υπογραφή του συμφωνητικού κατατίθεται από τον ανάδοχο εγγύηση καλής εκτέλεσης το ύψος της οποίας καθορίζεται σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης, χωρίς Φ.Π.Α.
    (άρθρο 15 της Διακήρυξης και άρθρο 72 του Ν.4412/2016).

    Ισχύς των προσφορών: Οι προσφορές θα ισχύουν για δέκα (10) μήνες από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. Eναλλακτικές προσφορές δεν γίνονται δεκτές, κάθε προσφέρων μπορεί να υποβάλει μόνο μία προσφορά και δεν γίνονται δεκτές προσφορές για μέρος του συμβατικού αντικειμένου της μελέτης. Συντάσσονται στην ελληνική γλώσσα ή συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα.

    Η συνολική προθεσμία περαίωσης του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε εννέα (9) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού. Τμηματικές προθεσμίες, αναφέρονται στο Χρονοδιάγραμμα (Γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ) του Φακέλου Δημόσιας Σύμβασης.

    Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής με αξιολόγηση των Τεχνικών και Οικονομικών προσφορών των προσφερόντων, με βάση τα κριτήρια και υποκριτήρια τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στο άρθρο 21 της Διακήρυξης και αφορούν τη βαθμολόγηση των Τεχνικών και Οικονομικών Προσφορών.

    Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.

    Για την υπογραφή της Σύμβασης, ο ανάδοχος υποβάλει εγγύηση καλής εκτέλεσης, που εκδίδεται κατά το άρθρο 72 του Νόμου, ίση προς το 5% του ποσού της σύμβασης χωρίς ΦΠΑ.

    Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί :
    - Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην εκπόνηση μελετών των κατηγοριών που αναφέρονται στο άρθρο 12.1 της Διακήρυξης (μελέτη κατηγορίας (7) Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες) και που είναι εγκατεστημένα σε:
    α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
    β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
    γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
    δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
    - Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.
    - Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των σημείων γ) και δ) της παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Η ένωση των φυσικών ή νομικών προσώπων μπορεί να αφορά στην ίδια ή σε διαφορετικές κατηγορίες μελετών.

    Κριτήρια Επιλογής (άρθρο 19 της Διακήρυξης):
    - Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα προσκομίζουν Πτυχίο Μελετητή ή γραφείου μελετών για κατηγορία μελέτης (7) Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες, πτυχίο τάξης Γ’ και άνω. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε λοιπά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκομίζουν τις δηλώσεις και πιστοποιητικά που περιγράφονται στο Παράρτημα ΧΙ του Προσαρτήματος Α’ του Ν.4412/2016.
    - Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια δεν απαιτείται.
    - Τεχνική και Επαγγελματική Ικανότητα: Ο υπεύθυνος Έργου και τουλάχιστον ένα μέλος της Ομάδας Έργου του προσφέροντα θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη συμμετοχή στο σχεδιασμό και τη διαμόρφωση μουσειακών χώρων και εκθέσεων πολιτιστικού περιεχομένου, παραγωγή μουσειολογικών, μουσειογραφικών μελετών, εξειδικευμένες σπουδές και σχετική ενασχόληση (όπως αναλυτικά περιγράφονται στο άρθρο 19 της Διακήρυξης).

    Λόγοι αποκλεισμού:
    Κάθε προσφέρων αποκλείεται από την συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης εφόσον:
    - τελεί υπό πτώχευση ή έχει υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης ή τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση από εκκαθαριστή ή από το δικαστήριο ή έχει υπαχθεί σε διαδικασία πτωχευτικού συμβιβασμού,
    - υπάρχει εις βάρος του προσφέροντος τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία, απάτη, τρομοκρατικά εγκλήματα, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παιδική εργασία και άλλες μορφές εμπορίας ανθρώπων ή το πρόσωπο εις βάρος του οποίου εκδόθηκε τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση είναι μέλος του διοικητικού, διευθυντικού ή εποπτικού οργάνου του εν λόγω προσφέροντος ή έχει εξουσία εκπροσώπησης, λήψης αποφάσεων ή ελέγχου σε αυτό,
    - ο προσφέρων έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά στην καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και αυτό έχει διαπιστωθεί από δικαστική ή διοικητική απόφαση με τελεσίδικη και δεσμευτική ισχύ
    - Ο προσφέρων έχει αθετήσει τις ισχύουσες υποχρεώσεις του που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 4412/2016 και αφορούν υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις της περιβαλλοντικής, κοινωνικοασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.
    Όπως όλα τα ανωτέρω αναφέρονται αναλυτικά στο άρθρο 18 της Διακήρυξης.
    Ενστάσεις:
    Σε περίπτωση ένστασης κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, η προθεσμία άσκησής της είναι πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον οικονομικό φορέα. Για την άσκηση ένστασης κατά της Διακήρυξης η ένσταση υποβάλλεται μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. Η ένσταση υποβάλλεται ενώπιον της αναθέτουσας αρχής και για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, με την κατάθεσή της, η καταβολή παραβόλου υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 127 του ν. 4412/2016 (άρθρο 6 της Διακήρυξης).

    Χρηματοδότηση:
    Η μελέτη έχει ενταχθεί στο έργο με τίτλο «Ειδικές μελέτες Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος ΚΡΗΤΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Κ.Α. 2010ΕΠ40200008 της ΣΑΕΠ 402 με ΚΑΕ 9362Α του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
    Απόφαση με αρ. πρωτ. 5053/761/04-07-2017 για την ανάληψη υποχρέωσης για το οικονομικό έτος 2017 και με α/α 761 καταχώρησης στο Βιβλίο Εγκρίσεων και Εντολών Πληρωμής της Υπηρεσίας μας με ΑΑ Βεβ:807.
    Η δημοπράτηση της μελέτης και τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν στην υπ’ αρ. 449/29-06-2017 συνεδρίαση της Συγκλήτου.
    Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

    Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
    ΚΑΘΗΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012