Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κ. Τσακαλάκη Γεωργίου - Σχολή ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 04-07-2017 10:00 από Vasiliki Grigoraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: vgrigoraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΗΜΜΥ. Άλλες ιδιότητες: Unknown -#-@ΗΜΜΥ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
    Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗ

    με θέμα

    Τεχνικές Βελτίωσης της Android Εφαρμογής Κοινωνικής Δικτύωσης e-Match

    Techniques for the Improvement of the e-Match Social Networking Android Application

    Εξεταστική Επιτροπή
    Αναπληρωτής Καθηγητής Κουτσάκης Πολυχρόνης (επιβλέπων)
    Καθηγητής Πατεράκης Μιχάλης
    Αναπληρωτής Καθηγητής Δεληγιαννάκης Αντώνιος

    Περίληψη
    Η διπλωματική αυτή αφορά στο E-Match, μια νέα Android εφαρμογή για την εύρεση πιθανών φίλων (ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα) στην περιοχή όπου βρίσκεται ο χρήστης. Αποτελεί συνέχεια της διπλωματικής της Γεωργίας Αθανασοπούλου, η οποία στην διπλωματική της είχε αναφερθεί εκτενώς στις λειτουργικές απαιτήσεις του συστήματος, στις περιπτώσεις χρήσης (use cases), στη βάση δεδομένων, στις αρχιτεκτονικές σχεδιασμού και στα εργαλεία, στη σχεδίαση διεπαφών χρήστη και στο matching (ταίριασμα των χρηστών της εφαρμογής). Σε αυτή τη διπλωματική γίνεται μια συνοπτική αναφορά στην ίδια την εφαρμογή και στο πώς σχεδιάστηκε και εστιάζουμε περισσότερο στα στοιχεία από τα νέα ερωτηματολόγια που συλλέχθηκαν και στο αλγοριθμικό κομμάτι του matching (του ταιριάσματος των χρηστών της εφαρμογής), στο οποίο έγιναν βελτιώσεις ούτως ώστε ο στόχος της εφαρμογής που είναι η εξεύρεση φίλων να γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και με ανάλυση στοιχείων σχετικών με την ηλικία και το φύλο των χρηστών. Κατόπιν, γίνεται λεπτομερής αναφορά στα αποτελέσματα που προέκυψαν από τα παραπάνω.
    Στο πρώτο κομμάτι της διπλωματικής εργασίας, ο στόχος ήταν η επεξεργασία μεγάλου αριθμού νέων ερωτηματολογίων που συγκεντρώσαμε, και εξαγωγή αποτελεσμάτων για τους νέους χρήστες της εφαρμογής. Συγκεντρώσαμε επιπλέον 229 ερωτηματολόγια σε σχέση με την προηγούμενη διπλωματική, οπότε συνολικά έχουμε 286 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Στη συνέχεια, ελέγξαμε την ισχύ των αποτελεσμάτων που είχαν εξαχθεί στην προηγούμενη διπλωματική για μικρό αριθμό χρηστών και εξερευνήσαμε νέες μετρικές και τεχνικές βελτίωσης του υπάρχοντος αλγορίθμου, με στόχο την βελτίωση του αλγορίθμου EgoSimilar του E-Match σε συγκεκριμένα σημεία. Τα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν ότι ο EgoSimilar υπερτερεί σε σχέση με πλήθος άλλων μετρικών από την βιβλιογραφία.

    Τόπος: Λ - Κτίριο Επιστημών/ΗΜΜΥ, 145.Α52 (Κτίριο Επιστημών)
    Έναρξη: 06/07/2017 11:00
    Λήξη: 06/07/2017 12:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012