Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Διατριβής - κ. Μανσούρ Μισέλ-Τεοντόρ - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 29-06-2017 10:03 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Ονοματεπώνυμο: Μανσούρ Μισέλ-Τεοντόρ
    Αριθμός Μητρώου: 2015019005

    Θέμα
    Τίτλος στα Ελληνικά: «Προσδιορισμός μηχανικών και δυναμικών ιδιοτήτων κατασκευασμένων από προηγμένα υλικά μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή»
    Τίτλος στα Αγγλικά : «Determination of mechanical and dynamic properties of specimens manufactured from advanced materials using a 3D printer»

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Επιβλέπων: Αντωνιάδης Αριστομένης
    Πρώτο Μέλος: Μπιλάλης Νικόλαος
    Δεύτερο Μέλος: Σταυρουλάκης Γεώργιος

    Περίληψη
    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον προσδιορισμό των μηχανικών ιδιοτήτων και ταλαντωτικής συμπεριφοράς δοκιμίων από προηγμένα υλικά τα οποία έχουν κατασκευαστεί μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή. Αρχικά για την δημιουργία των δοκιμίων χρησιμοποιήθηκαν έξι προηγμένα υλικά, συγκεκριμένα ABS, Carbon ABS, PETG, PETG/Carbon, PLA και Graphene PLA. Στην συνέχεια, τα δοκίμια υποβλήθηκαν σε θλιπτική καταπόνηση (Compression), για την εύρεση του μέτρου ελαστικότητας και της στιβαρότητας των υλικών. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε δοκιμασία θλιπτικής φόρτισης αποφόρτισης (Cyclic Compression) για την εύρεση της απόσβεσης των προηγμένων υλικών. Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε δοκιμή νανοδιείσδυσης (nanoindentation) στα δοκίμια, με σκοπό την εύρεση του μέτρου ελαστικότητας, καθώς και της σκληρότητας κάθε υλικού. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε πείραμα ταλαντωτικής συμπεριφοράς (modal analysis) των δοκιμίων, από το οποίο προέκυψαν οι ιδιοσυχνότητες, μέτρα ελαστικότητας, στιβαρότητες και μέτρα απόσβεσης κάθε δοκιμίου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύγκριση των αποτελεσμάτων από όλες τις πειραματικές διαδικασίες μεταξύ 3 ζευγαριών δοκιμίων, του ABS με Carbon ABS, PETG με PETG/Carbon και PLA με Graphene PLA.

    Ημερομηνία Εξέτασης
    Ημέρα/Μήνας/Έτος: 5/7/2017
    Ώρα: 11πμ

    Χώρος Εξέτασης
    Αίθουσα: Β1.101
    Κτίριο:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012