Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας - κ. Τζωρτζάκη Μαρκέλλα- Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 26-06-2017 16:11 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Ονοματεπώνυμο: Μαρκέλλα Τζωρτζάκη
    Αριθμός Μητρώου: 2002010128

    Θέμα
    Τίτλος στα Ελληνικά: Μελέτη για την Ανάπτυξη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε Επιχειρήσεις Εστίασης και την Προώθηση της Χρήσης Τοπικών Προϊόντων σε Αυτές.
    Τίτλος στα Αγγλικά : RESOURCE FOR SUPPLIES CHAIN ‘S GROWING IN RESTAURANTS AND THE PROMOTION OF USING LOCAL PRODUCTS

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Επιβλέπων: κ. Βασίλης Μουστάκης
    Πρώτο Μέλος: κ.Θωμάς Κοντογιάννης
    Δεύτερο Μέλος: κ.Γεώργιος Ατσαλάκης

    Περίληψη
    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: … Ο χώρος της εστίασης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά την συμβολή του τόσο στην βαριά τουριστική βιομηχανία, όσο και στο εγχώριο καταναλωτικό κοινό. Στα πλαίσια αυτής της διπλωματικής εργασίας, η οποία εκπονείται σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων, θα γίνει μια προσπάθεια αποτύπωσης του υπάρχοντος επιχειρηματικού κλίματος στον κλάδο της εστίασης, θα μελετηθεί ποιοι τομείς της εστίασης έχουν επηρεαστεί από την υπάρχουσα οικονομική κρίση και ποιοι όχι, θα καταγραφούν τα προβλήματα και οι ευκαιρίες που προκύπτουν και που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους επιχειρηματίες και θα προταθούν υποστηρικτικές δράσεις ανάπτυξης. Θα διερευνηθεί διεξοδικά η εφοδιαστική αλυσίδα του κλάδου και το κατά πόσο οι εστιάτορες προωθούν τη χρήση τοπικών προϊόντων στα καταστήματα τους και σε τι ποσοστό. Θα γίνει μια προσπάθεια να βρεθούν οι παράγοντες που ενδεχομένως να καθιστούν προβληματική την εν λόγω προώθηση των προϊόντων αυτών στην αντίστοιχη εφοδιαστική αλυσίδα και θα δοθούν οι αντίστοιχες προτάσεις και λύσεις για την ανάπτυξη αυτής.
    Η έρευνα θα υλοποιηθεί με τη συλλογή ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης του Ν. Χανίων, και την μελέτη της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας ώστε να βρεθούν και να αποδοθούν οι καίριες και πλέον αποτελεσματικές προτάσεις ανάπτυξης καθώς και οι κατάλληλες ενέργειες προώθησης των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα του χώρου της εστίασης.

    Ημερομηνία Εξέτασης
    Ημέρα/Μήνας/Έτος: 27/6/2017
    Ώρα: 13:00

    Χώρος Εξέτασης
    Αίθουσα: Δ5014
    Κτίριο: Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012