Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Σερεμετάκη Θεόδωρου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 22-06-2017 09:14 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Θεόδωρος Σερεμετάκης

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Αναζήτηση, επεξεργασία και αποθήκευση πειραματικών δεδομένων τριαξονικών δοκιμών πετρωμάτων»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος (επιβλέπων)
    Επ. Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ
    Δρ. Λιόλιος Παντελής

    Περίληψη
    Ο πειραματικός χαρακτηρισμός των μηχανικών ιδιοτήτων των πετρωμάτων είναι σημαντικό προαπαιτούμενο βήμα για τον σχεδιασμό γεωτεχνικών έργων σε πετρώματα. Οι περισσότερες εργαστηριακές δοκιμές εκτελούνται σε άρρηκτα δοκίμια πετρωμάτων λόγω της δυσκολίας εκτέλεσης δοκιμών σε ασυνεχή πετρώματα. Η υποβάθμιση των μηχανικών ιδιοτήτων των ασυνεχών πετρωμάτων μπορεί να γίνει στη συνέχεια από τις ιδιότητες του αρρήκτου πετρώματος με βάσει διάφορες θεωρίες και μοντέλα. Όσον αφορά στα άρρηκτα πετρώματα, εκτός από τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε εργαστήριο, επιπρόσθετα πολύ περισσότερα δεδομένα υπάρχουν διεσπαρμένα στη διεθνή βιβλιογραφία και αρθρογραφία. Καθίσταται φανερό ότι η εύρεση, επεξεργασία και αποθήκευση αυτών των δεδομένων είναι εξίσου σημαντική με τα εργαστηριακά δεδομένα ενός εργαστηρίου. Ένα εργαλείο για την επεξεργασία και αποθήκευση αυτών των δεδομένων είναι η σχεσιακή βάση δεδομένων Μηχανικής Πετρωμάτων που έχει αναπτυχθεί από το εργαστήριο Μελέτης και Σχεδιασμού Εκμεταλλεύσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση της δυνατότητας αυτής με την εύρεση, επεξεργασία και αποθήκευση νέων πειραματικών δεδομένων από τη διεθνή βιβλιογραφία και κατόπιν η σύγκρισή του με ήδη υπάρχοντα δεδομένα της βάσης που αφορούν τον ίδιο τύπο πετρώματος. Για την επεξεργασία των δεδομένων χρειάστηκε να αναπτυχθούν αλγόριθμοι ψηφιοποίησης και γραμμικής παρεμβολής δεδομένων.

    Τόπος: Μ1 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ1.213
    Έναρξη: 28/06/2017 12:00
    Λήξη: 28/06/2017 13:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012