Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας - κ. Δαριβιανάκης Μιχαήλ - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 02-06-2017 19:01 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Ονοματεπώνυμο: Δαριβιανάκης Μιχαήλ
    Αριθμός Μητρώου: 2010010013

    Θέμα
    Τίτλος στα Ελληνικά:Πειραματική διερεύνηση της φθοράς ελεύθερης επιφάνειας κατά την τόρνευση

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Επιβλέπων:Αριστομένης Αντωνιάδης
    Πρώτο Μέλος: Νικόλαος Μπιλάλης
    Δεύτερο Μέλος: Γεώργιος Σταυρουλάκης

    Περίληψη
    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:
    Η μελέτη των συνθηκών κοπής με σκοπό την ελαχιστοποίηση της φθοράς των κοπτικών εργαλείων αποτελεί σημαντικό πεδίο έρευνας καθώς το 3%-12% του συνολικού κόστους παραγωγής των βιομηχανικών προϊόντων άφορα το κόστος των κοπτικών εργαλείων. Ταυτόχρονα το 20% του μη παραγωγικού χρόνου των εργαλειομηχανών έχει να κάνει με την αστοχία των κοπτικών εργαλείων. Έτσι η διερεύνηση της επίδρασης των συνθηκών κοπής στην ανάπτυξη φθοράς στα κοπτικά εργαλεία είναι αναγκαία για την ελαχιστοποίηση του κόστους και του χρόνου παραγωγής με την βέλτιστη παραγωγικότητα και διάρκεια ζωής των εργαλείων.
    Η φθορά των κοπτικών εργαλείων επηρεάζει δραματικά την διάρκεια ζωής τους όταν κατά την κατεργασία δεν επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες κοπής. Βασικό κριτήριο αστοχίας των κοπτικών εργαλείων αποτελεί το πλάτος ζώνης φθοράς στην ελεύθερη επιφάνεια, αφού όταν ξεπεράσει μια καθορισμένη τιμή το εργαλείο κρίνετε ακατάλληλο για περαιτέρω χρήση και αποσύρετε.
    Στην παρούσα εργασία πραγματοποιούνται πειράματα φθοράς καρβιδίων βολφραμίου-κοβαλτίου κατά την τόρνευση κράματος αλουμινίου AL 7075. Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν για διαφορές ταχύτητες κοπής υπό σταθερή πρόωση, βάθος κοπής και χρόνο κατεργασίας, ώστε να διερευνηθεί η επίδραση της ταχύτητας κοπής στην ανάπτυξη του πλάτους ζώνης φθοράς στην επιφάνεια ελευθερίας.
    Η φθορά για κάθε κοπτικό εργαλείο μετρήθηκε μέσω στερεομικροσκοπίου και από τα αποτελέσματα δημιουργήθηκε διάγραμμα για την ανάπτυξη του πλάτους ζώνης φθοράς καθώς η ταχύτητα αυξάνεται. Με στόχο την επιβεβαίωση προτύπων πειραμάτων που συμπεραίνουν ότι το πλάτος ζώνης φθοράς δεν μεταβάλλεται γραμμικά κατά την αύξηση της ταχυτητας λόγω των μηχανισμών φθοράς που ενεργοποιούνται κάθε φορά.

    Ημερομηνία Εξέτασης
    Ημέρα/Μήνας/Έτος: 07/05/2017
    Ώρα: 10.00΄

    Χώρος Εξέτασης
    Αίθουσα: Β1.1001
    Κτίριο: ΜΠΔ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012