Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας - κ. Μαγουλά Βασιλική - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 02-06-2017 18:57 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Βασιλική Μαγουλά

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΛΑΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ CAD»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Αριστομένης Αντωνιάδης
    Καθ. Νικόλαος Μπιλάλης
    Καθ. Γεώργιος Σταυρουλάκης

    Περίληψη
    Στην παρούσα εργασία θα μελετηθούν οι δυνατότητες των σύγχρονων λογισμικών σχεδίασης (CAD) στη σχεδίαση ελασμάτων που πρόκειται στη συνέχεια να παραμορφωθούν για τη δημιουργία εξαρτημάτων ή προϊόντων. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί το ελεύθερο λογισμικό Inventor της Autodesk.
    Αρχικά, θα γίνει μια εισαγωγική αναφορά στην ανάλυση του όρου «ελάσματος» και θα τονιστεί η σημαντικότητα της ελασματουργίας στη σύγχρονη βιομηχανία. Μετά από μία σύντομη ιστορική αναδρομή θα ακολουθήσει μια περιληπτική παρουσίαση των σύγχρονων μεθόδων διαμόρφωσης μεταλλικών ελασμάτων, οι μηχανές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τη διεκπεραίωση τους, καθώς και κάποιες από τις συχνότερες ατέλειες που εμφανίζουν τα τελικά τεμάχια.
    Στα πλαίσια του οδηγού χρήσης του προγράμματος CAD, θα μελετηθεί διεξοδικά η ειδική κατηγορία Sheet Metal, με ξεχωριστή παρουσίαση κάθε εντολής, ανάλυση του παραθύρου διαλόγου της, βηματική περιγραφή της διαδικασίας χρήσης της και παροχή σχετικού παραδείγματος καθώς και επιπρόσθετων συμβουλών προς τους χρήστες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση μέσω παραδειγμάτων, των εντολών του Inventor από την βασική του κατηγορία, αυτή του 3D Model, οι οποίες μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία ελασμάτων τόσο για επεξεργασία υπαρχόντων τμημάτων, όσο και για τη δημιουργία τους εκ του μηδενός σε είτε περιβάλλον ελασμάτων είτε σε περιβάλλον στερεών με επακόλουθη μετατροπή, καθώς και οι περιορισμοί στη χρήση τους.
    Στο τελευταίο μέρος της εργασίας θα γίνει παρουσίαση κατασκευής η οποία θα διαμορφωθεί με τις προαναφερθείσες εντολές και θα αποτελεί την προσομοίωση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου φόρμουλα. Βασικός της σκοπός είναι να εκφράσει την έκταση των δυνατοτήτων του Inventor σε μία ενιαία αναπτύξιμη επιφάνεια και να δώσει μια εικόνα στους νέους χρήστες των CAD προγραμμάτων για την απεριόριστη δυνατότητα διαμόρφωσης και χρήσης των μεταλλικών ελασμάτων στην βιομηχανία.

    Τόπος: αίθουσα διδασκαλίας Β1.101
    Έναρξη: 07/06/2017 10:45
    Λήξη: 07/06/2017 11:30

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012