Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας - κ. Δουλουμπέκης Χρήστος - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 31-05-2017 11:21 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Ονοματεπώνυμο: ΔΟΥΛΟΥΜΠΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    Αριθμός Μητρώου: 2011010022

    Θέμα
    Τίτλος στα Ελληνικά: Βελτιστοποίηση της κερδοφορίας μιας ξενοδοχειακής μονάδας με την χρήση την μεθόδου D.E.A.

    Τίτλος στα Αγγλικά:

    Εξεταστική Επιτροπή:
    Επιβλέπων: ΜΑΤΣΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    Πρώτο Μέλος: ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    Δεύτερο Μέλος: ΤΣΑΦΑΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
    Περίληψη

    Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: Σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον ένας από τους κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας των σύγχρονων επιχειρήσεων αναδεικνύεται η γνώση και η σωστή διαχείριση όλων των αναγκών τους. Οι επιχειρήσεις αντιλαμβανόμενες την επιτακτικότητα της κάλυψης των αναγκών τους δίνουν έμφαση στους τομείς διοίκησης ,διαχείρισης και στην βελτίωση των χρησιμοποιούμενων μεθόδων με απώτερο σκοπό την επίτευξη υψηλότερου επιπέδου αποτελεσμάτων. Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια στροφή γύρω από το πώς μια επιχείρηση μπορεί να διαμορφώσει και να διατηρήσει τον πυρήνα μοναδικών ικανοτήτων της, που θα συμβάλουν στο να αποκτήσει προβάδισμά έναντι των ανταγωνιστών αλλά και μόνιμο συγκριτικό πλεονέκτημα μέσω μιας διαδικασίας συνεχούς εξέλιξης και ανάπτυξης.
    Το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην παρούσα εργασία είναι αυτό της βελτιστοποίησης και της ανάδειξης των σημαντικότερων μεταβλητών που οδηγούν στην αύξηση των εσόδων αλλά ταυτόχρονα οδηγούν και στην καλύτερη διαχείριση των κοστολογίων μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Για την ακριβέστερη προσέγγιση του προβλήματος που κληθήκαμε να λύσουμε χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από 12 ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Ρεθύμνου. Οι μονάδες επιλέχθηκαν με βάση την ομοιογένεια τους ώστε να έχουν συγκρίσιμα στοιχεία.
    Αρχικά θα αναλύσαμε τα στοιχεία σαν έννοιες και έπειτα κάναμε μια αρχική διασταύρωση και έρευνα της εξάρτησης του ενός κριτηρίου από το άλλο με την χρήση πινάκων του Excel Στην συνέχεια και σύμφωνα με την μέθοδο D.E.A. και πιο συγκεκριμένα με ένα μοντέλο προσανατολισμένο στα δεδομένα εισόδου αναλύσαμε τα παραπάνω δεδομένα.
    Κλείνοντας, μετά την εξαγωγή των στοιχείων από το πρόγραμμα προέκυψαν συμπεράσματα σχετικά με τα αποτελέσματα της μεθόδου και πώς αυτή θα μπορούσε να βελτιώσει την υφιστάμενη κατάσταση των ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και να αναπτύξει την ευημερία τους.

    Περίληψη της εργασίας στα Αγγλικά:

    Ημερομηνία Εξέτασης
    Ημέρα/Μήνας/Έτος: 01/06/2017
    Ώρα: 12:00

    Χώρος Εξέτασης
    Αίθουσα: 008
    Κτίριο: Δ5

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012