Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής διατριβής - κ. Γιακουμιδάκης Αντρέας - Σχολή ΜΠΔ

  • Συντάχθηκε 26-05-2017 10:00 από Nektarios Arnaoutakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: narnaoutakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

    Εξεταζόμενος: Γιακουμιδάκης Ανδρέας
    Α.Μ 2014019049

    Τίτλος: Βελτιστοποίηση ενός προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων με χρήση αλγορίθμου αποικίας μυρμηγκιών.

    Επιβλέπων καθηγητής: Ιωάννης Μαρινάκης
    Τριμελής: Ιωάννης Μαρινάκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης , Αριστομένης Αντωνιάδης

    Ημερομηνία:26/05/17
    Ωρα: 12:30

    Μέρος: Αίθουσα μεταπτυχιακών μαθημάτων ΜΠΔ

    Περίληψη:

    Η παραπάνω διατριβή ασχολείται με μια αλγοριθμική προσέγγιση σε προβλήματα βελτιστοποίησης διαδρομών που προκύπτουν κατά την εκτέλεση εργασιών Logistics.O όρος Logistics δεν έχει να κάνει με λογιστικές εργασίες, όπως συχνά μπερδεύεται κυρίως από Ελληνόφωνους αναγνώστες , αλλά με την διαδικασία που ακολουθείται για την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ένα πλήθος εφαρμογών.
    Η πολυπλοκότητα διαφέρει από εφαρμογή σε εφαρμογή και δεν είναι πάντα δυνατό ή προφανές το πώς θα βρεθεί μια απόλυτα βέλτιστη λύση. Οι περιορισμοί κάθε είδους αλλά και η δυναμικότητα πολλών προβλημάτων χρήζει αντιμετώπισης με χρήση αλγορίθμων που προσεγγίζουν ή φτάνουν μια λύση που μας παρέχει το βέλτιστο αποτέλεσμα και συνεπώς ελάχιστο κόστος στις πιο πολλές περιπτώσεις.
    Για τον παραπάνω σκοπό αναπτύχθηκε κώδικας σε Matlab, στον οποίο γίνονται εισαγωγή τα δεδομένα του εκάστοτε προβλήματος (Θέση- πλήθος κόμβων ,διαθεσιμότητα ,μέγιστη διάρκεια διαδρομής κάθε οχήματος κτλ. ).Η αρχή γίνεται με την επεξήγηση των Logistics σαν έννοια, σκοπό και σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το πρόβλημα δρομολόγησης οχημάτων καθώς και αναφορές αλγορίθμων για την επίλυση του με έμφαση στον αλγόριθμο αποικίας μυρμηγκιών ΑCO(Ant Colony Optimization).Η πορεία των προσπαθειών βέλτιστης επίλυσης του κατά τη διάρκεια πολλών ετών είναι πολύ σημαντική για την βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος πριν καταλήξουμε στον τρόπο που προσεγγίστηκε σε αυτήν στην διατριβή και περιγραφεί η λειτουργία του αλγορίθμου. Εν τέλει γίνεται παρουσίαση αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012