Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Εργασίας ΜΔΕ κας Γεροδήμου Κωνσταντίνας-Ελένης - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 23-03-2017 13:11 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων - ΠΜΣ Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον

    Εξεταζόμενη μεταπτυχιακή φοιτήτρια: Κωνσταντίνα-Ελένη Γεροδήμου

    Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας: «Χρήση της μεθόδου φασματικής ανάλυσης επαγόμενης πολικότητας σε περιβαλλοντικές εφαρμογές»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Κομνίτσας Κωνσταντίνος
    Καθ. Σουπιός Παντελής (ΤΕΙ Κρήτης)

    Περίληψη
    Η περιβαλλοντική γεωφυσική αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται σε πλήθος περιβαλλοντικών εφαρμογών. Μία από τις κύριες χρήσεις της είναι η αναγνώριση και η χαρτογράφηση της ρύπανσης του εδάφους. Οι γεωφυσικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε περιπτώσεις ρύπανσης είναι οι ηλεκτρικές, εφόσον πρόκειται για ρυπαντή με έντονες ηλεκτρικές ιδιότητες οι οποίοι συναντώνται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα των γεωφυσικών μεθόδων αποφάσισε την ανάπτυξη της βιογεωφυσικής με σκοπό να βελτιώσει και να συμπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις υπάρχουσες μεθόδους εντοπισμού και παρακολούθησης μόλυνσης του υπεδάφους.
    Οι βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας παράγουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες αποβλήτων οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις διοχετεύονται στο περιβάλλον χωρίς την απαραίτητη διεργασία. Τα απόβλητα αυτά είναι σε υγρή μορφή και περιέχουν μεταξύ άλλων χρωστικές ουσίες οι οποίες επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σε αυτή τη διατριβή χρησιμοποιήθηκε η γεωφυσική μέθοδος Φασματικής επαγόμενης πολικότητας (SIP) η οποία έχει αποδειχθεί πως παρουσιάζει ευαισθησία σε περιπτώσεις εντοπισμού ρύπων και σε συνδυασμό με τη χρήση βιοεξανθρακώματος (biochar) ως προσροφητικού μέσου πραγματοποιήθηκαν ελεγχόμενα πειράματα στο εργαστήριο με σκοπό να προταθεί μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική μέθοδος παρακολούθησης της απορρύπανσης του περιβάλλοντος από την απόθεση χρωστικών ουσιών.

    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 28/03/2017 11:00
    Λήξη: 28/03/2017 12:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012