Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Θέμα Διακοπής Εκπαιδευτικής Διαδικασίας Εξέτασης Εργαστηρίων Σχολής ΗΜΜΥ

  • Συντάχθηκε 09-03-2017 14:19 από Vasiliki Grigoraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: vgrigoraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΗΜΜΥ. Άλλες ιδιότητες: Unknown -#-@ΗΜΜΥ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ
    73100 Χανιά
    Τηλ. : +30-2821037228, Fax : +30-2821037542
    e-mail: dollas@ece.tuc.gr



    Χανιά, 9/3/2017
    Αρ. Πρωτ.: 593

    Προς: Φοιτητές, διδάσκοντες, και προσωπικό της Σχολής ΗΜΜΥ Πολ. Κρ.


    Θέμα: Διακοπή Εκπαιδευτικής Διαδικασίας Εξέτασης Εργαστηρίων στις 9/3/17



    Αξιότιμα Μέλη της Σχολής ΗΜΜΥ:

    Σήμερα, 9/3/2017, ολιγομελής ομάδα φοιτητών, επικαλούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών ΗΜΜΥ εμπόδισε την εξέταση στο Μηχανογραφικό Κέντρο των εργαστηρίων του μαθήματος «ΠΛΗ 102 - Δομημένος Προγραμματισμός» με διδάσκοντα τον Αν. Καθ. Μ. Λαγουδάκη, παρά το ότι πολυπληθέστερη ομάδα φοιτητών προσήλθε στην εξέταση. Το αίτημα ήταν να μην γίνει on-line εξέταση, αλλά με διαφορετικό τρόπο που είχε εφαρμόσει παλαιότερα άλλος διδάσκων. Στην σύντομη επίσκεψή μου στον χώρο, όπου ζήτησα την απόφαση, μου επιδόθηκε το συνημμένο κείμενο, το οποίο δεσμεύθηκα να πρωτοκολλήσω.

    Κατ’ αρχήν το κείμενο, που επισυνάπτω, δεν κατατέθηκε στην Γραμματεία, παρά μόνο δόθηκε σε ένα απλό χαρτί στον Κοσμήτορα όταν επισκέφθηκε τον χώρο εξέτασης των Εργαστηρίων. Δεν αναφέρεται σε ψηφοφορία, δεν έχει ημερομηνία ΓΣ του Συλλόγου, δεν φέρει υπογραφές και σφραγίδα του Συλλόγου. Παρόλα ταύτα, τα τετελεσμένα από την ομάδα που αποφάσισε την υλοποίηση της φερόμενης ως απόφασης του Συλλόγου Φοιτητών ΗΜΜΥ που επιγραμματικά αναφέρεται στο κάτω μέρος μας αναγκάζουν να το αντιμετωπίσουμε σαν γνήσιο, και όπως διαπιστώνετε πρωτοκολλήθηκε.

    Εξήγησα με συντομία στους φοιτητές που εμπόδισαν την διεξαγωγή των Εργαστηρίων αλλά και στους παρευρισκόμενους και παρευρισκόμενες εξεταζόμενους/εξεταζόμενες, ότι πέραν της αξιολόγησης του μαθήματος στο τέλος του εξαμήνου, οι φοιτητές δεν έχουν κανένα λόγο στον τρόπο εξέτασης του μαθήματος ή των εργαστηρίων αυτού, δεν συνδιαμορφώνουν το μάθημα και δεν έχουν δικαίωμα με την βία να εμποδίζουν την διεξαγωγή των εργαστηρίων. Αυτό είναι βάσει του Νόμου, και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει, ούτε η Γενική Συνέλευση της Σχολής, ούτε ο Κοσμήτορας, πολύ δε περισσότερο ο Σύλλογος που αφορά τους εξεταζόμενους – δηλαδή οι εξεταζόμενοι να καθορίζουν πως θα εξεταστούν. Επειδή όμως η απόφαση φέρεται να είναι από τον Σύλλογο των φοιτητών της Σχολής, με τον οποίο καμμία αντιπαράθεση δεν έχουμε, ούτε εγώ ως Κοσμήτορας, ούτε ο διδάσκων, Αν. Καθ. Μ. Λαγουδάκης, ούτε οι βοηθοί του μαθήματος, τα εργαστήρια δεν έγιναν σήμερα, με ευθύνη όσων εμπόδισαν την διαδικασία που καθόρισε ο διδάσκων. Γνωστοποίησα και στους φοιτητές και φοιτήτριες που εμπόδισαν την είσοδο αλλά και στους εξεταζόμενους και εξεταζόμενες ότι χωρίς εργαστήρια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς το μάθημα και ούτε να εξεταστεί.

    Το ζήτημα επομένως της ολοκλήρωσης του μαθήματος «ΠΛΗ 102 - Δομημένος Προγραμματισμός» αφορά αποκλειστικά την δυνατότητα έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργαστηρίων, διαφορετικά, εκ του Νόμου θα χαθεί το μάθημα για το εξάμηνο, με όλες τις εξεταστικές αυτού. Σε κάθε περίπτωση, μοναδικός υπεύθυνος για το πως θα εξεταστούν τα εργαστήρια παραμένει ο Αν. Καθ. Μ. Λαγουδάκης.

    Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι δεν είμαστε σε καμμία αντιπαράθεση με τον Σύλλογο Φοιτητών ΗΜΜΥ. Παρότι αποφάσεις σαν την τωρινή δημιουργούν τετελεσμένες καταστάσεις που ουδόλως συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία ενός ΑΕΙ, ο ίδιος ο Νόμος καθορίζει αποκλειστικά υπεύθυνο για τον τρόπο διεξαγωγής των εργαστηρίων τον διδάσκοντα. Ελπίζουμε να μην εμποδιστεί περαιτέρω από το να επιτελέσει το έργο του, ώστε να μην χαθεί το μάθημα και το εξάμηνο.

    Με τιμή,
    Απόστολος Δόλλας
    Καθηγητής και Κοσμήτορας Σχολής ΗΜΜΥ

    (Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα)

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012