Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχολή Μηχ. Περ, Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας-Γιανναράκη Γεράσιμος

  • Συντάχθηκε 31-01-2017 09:55 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Όνοματεπώνυμο Προπτυχιακού Φοιτητή: Γιανναράκης Γεράσιμος
    Α.Μ.:
    Ημερομηνία Παρουσίασης: 03/02/2017
    Ώρα: 11:00
    Αίθουσα: Κ2. Α11

    Θέμα «ΨΥΧΡΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ-ΨΥΧΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ»


    Επιβλέπων: Κολοκοτσά Διονυσία
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1. Κολοκοτσά Διονυσία
    2. Λαζαρίδης Μιχάλης
    3. Τσούτσος Θεοχάρης

    Περίληψη:
    Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να πραγματοποιηθούν πειραματικές μετρήσεις και αναλύσεις σχετικά με το δυναμικό της ενεργειακής απόδοσης των περιβαλλοντικά καινοτόμων ψυχρών υλικών μέσα από μια σειρά μετρήσεων. Στα πλαίσια του έργου MAIN MED Pilot Case Study πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις στο δημαρχείο Αχαρνών για την μελλοντική εφαρμογή ψυχρών υλικών. Η πειραματική ανάλυση περιλαμβάνει μια σειρά μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών, προκειμένου να εκτιμηθεί το δυναμικό των ψυχρών υλικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης για δροσισμό. Το προς μελέτη κτίριο ανεγέρθηκε το 1998 και έκτοτε στεγάζει τα γραφεία και τις υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών. Το κτίριο βρίσκεται στη Λεωφόρο Φιλαδέλφειας 87 & Μπόσδα, Αχαρνές.
    Η εφαρμογή των ψυχρών υλικών πραγματοποιήθηκε σε δύο χώρους. Πρώτος ήταν το δημοτικό κτίριο που στεγάζει τμήμα των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών. Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε σε τμήματα του δευτέρου και τρίτου ορόφου του κτιρίου. Δεύτερη περιοχή εφαρμογής ήταν η πλατεία του Δήμου Αχαρνών. Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε σε τμήμα πεζόδρομου μπροστά από ένα σχολικό κτίριο.
    Τα ψυχρά υλικά προμηθεύθηκαν από το εργαστήριο μελετών κτιριακού περιβάλλοντος. Επιπλέχθηκαν έτσι ώστε οι ιδιότητες ηλιακής ανακλαστικότητας (SR) και εκπομπής (e) να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα ASTM E903 / ASTMG159 και ASTM C1371.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012