Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Vulcanus in Japan 2017-2018

  • Συντάχθηκε 05-12-2016 10:37 από Eleftheria Karagianni Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: ekaragianni<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.
    To Πρόγραμμα Vulcanus in Japan, προκηρύσσεται σε ετήσια βάση, αφορά την πρακτική άσκηση σε μεγάλες και αναγνωρισμένες ιαπωνικές εταιρείες για περίπου οκτώ μήνες και απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες Σχολών - Τμημάτων Μηχανικών και άλλων επιστημονικών πεδίων.

    Προυπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα, είναι οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να βρίσκονται στο τέταρτο τουλάχιστον έτος των σπουδών τους και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χωρίς καμία διακοπή από το τέλος Αυγούστου 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.

    Οι φοιτητές που θα επιλεχθούν θα πρέπει να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο για την Ιαπωνία, εντατικά μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας για ένα τετράμηνο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε μία ιαπωνική εταιρεία. Το σεμινάριο καθώς και τα μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, πραγματοποιούνται στο Τόκυο. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται στο μέρος όπου βρίσκεται η έδρα της κάθε εταιρείας.

    Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τo EU-Japan Centre for Industrial Cooperation και την ιαπωνική εταιρεία η οποία προσφέρει τη θέση για πρακτική άσκηση. Η υποτροφία ανέρχεται στα 1.900.000 γιεν (περίπου 14.600 €) και καταβάλλεται σε δόσεις. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του ταξιδιού και το κόστος ζωής στην Ιαπωνία. Τα σεμινάρια ιαπωνικής γλώσσας και πολιτισμού παρέχονται δωρεάν, όπως και η στέγαση του φοιτητή (καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων και της πρακτικής άσκησης).

    Καταληκτική ημερομηνία αποστολής αιτήσεων 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου)

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στα συνημμένα έντυπα τα οποία περιλαμβάνουν
    1) Αφίσα του προγράμματος
    2) Έντυπη αίτηση
    3) Συχνές ερωτήσεις
    4) Διευκρινίσεις για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
    5) Οδηγίες και επεξηγήσεις

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ελευθερία Καραγιάννη ekaragianni<στο>isc.tuc[dot]gr τηλέφωνο 28210 37416.


    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012