Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ. Μηχ. Περ.Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Στυλιανουδάκη Χριστίνας

  • Συντάχθηκε 05-10-2016 15:10 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Όνοματεπώνυμο Προπτυχιακού Φοιτητή: Στυλιανουδάκη Χριστίνα
    Α.Μ.: 2008050079
    Ημερομηνία Παρουσίασης: 06/10/2016
    Ώρα: 13:30
    Αίθουσα: Κ2Ι2

    Θέμα «Βέλτιστη διαχείριση του υδροφορέα της Αγυιάς Χανίων με τη χρήση γενετικού αλγόριθμου»

    Επιβλέπων:Καρατζάς Γεώργιος
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1 Καρατζάς Γεώργιος
    2 Νικολαίδης Νικόλαος
    3 Παρανυχιανάκης Νικόλαος
    Αναπληρωματικό Μέλος: Χρυσικόπουλος Κωνσταντίνος

    Περίληψη:
    Οι αυξημένες ανθρωπογενείς δραστηριότητες των τελευταίων ετών ασκούν τεράστιες πιέσεις στα υπόγεια ύδατα, που αποτελούν για πολλές περιοχές τη μόνη πηγή εξασφάλισης νερού. Για την αποφυγή της περαιτέρω υποβάθμισης των υπόγειων αποθεμάτων είναι αναγκαία η ανάπτυξη ολοκληρωμένων σχεδίων που θα προάγουν την ορθή διαχείριση τους.
    Στόχος της παρούσας μελέτης, είναι η διαχείριση του υπόγειου υδροφορέα της Αγυιάς Χανίων με συνδυασμό μοντέλου προσομοίωσης και βελτιστοποίησης. Η περιοχή παρουσιάζει έντονη υδροφορία και τροφοδοτεί την Πόλη των Χανίων και τις γύρω περιοχές με νερό τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση. Μελετάται η διάνοιξη νέων γεωτρήσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά τη θερινή περίοδο, αναζητώντας τις βέλτιστες παροχές άντλησης χωρίς να προκαλείται μεγάλη πτώση στάθμης στον υδροφορέα.
    Αρχικά, έγινε προσπάθεια προσομοίωσης της υπόγειας ροής της περιοχής με χρήση του τρισδιάστατου μοντέλου ροής υπόγειων υδάτων και μεταφοράς ρύπων, PTC (Princeton Transport Code) και πρόβλεψης της μελλοντικής κατάστασης των υπόγειων υδάτων βάσει των καταγεγραμμένων πηγαδιών και του σημερινού ρυθμού άντλησης τους.
    Στη συνέχεια, αναζητήθηκαν οι βέλτιστες παροχές άντλησης με τη χρήση Γενετικού Αλγόριθμου, ενός στοχαστικού αλγόριθμου εμπνευσμένο από τη βιολογική εξέλιξη, που κρίνεται ικανός για την αντιμετώπιση μη γραμμικών προβλημάτων. Για τη βελτιστοποίηση αναπτύχθηκε ένας κώδικας που συνδέει το μοντέλο προσομοίωσης PTC με το περιβάλλον MATLAB, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διαδικασία της βελτιστοποίησης.
    Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το σύστημα παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις αντλήσεις και συνεπώς υπάρχει η δυνατότητα διάνοιξης νέων γεωτρήσεων για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012