Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ. Μηχ. Περ.Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Δασκαλάκη Μάριου

  • Συντάχθηκε 04-10-2016 15:23 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Όνοματεπώνυμο Προπτυχιακού Φοιτητή: Μάριος Δασκαλάκης
    Α.Μ.: 2011050020
    Ημερομηνία Παρουσίασης: 06/10/2016
    Ώρα: 14 : 00
    Αίθουσα: Κ2. Α11

    Θέμα « Ανάπτυξη πρωτοκόλλου αξιολόγησης τασιενεργών ουσιών σε υψηλή πίεση και επίδραση αυτών στην βιοαποδόμηση πετρελαιοειδών»

    Επιβλέπων: Καλογεράκης Νικόλαος
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1 Καλογεράκης Νικόλαος
    2 Πασαδάκης Νικόλαος
    3 Αντωνίου Ελευθερία
    Αναπληρωματικό Μέλος: Βενιέρη Δανάη

    Περίληψη:
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα βιολογικών τασιενεργών ουσιών με τη χρήση του πρωτοκόλλου της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency (EPA)) της Αμερικής για την καταπολέμηση των πετρελαιοκηλίδων στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη συνέχεια αναπτύχθηκε αντίστοιχο πρωτόκολλο για συνθήκες υψηλής πίεσης, με χρήση αντιδραστήρα υψηλής πίεσης.Με βάση τα πρωτόκολλα αξιολογήθηκαν βιοτασιενεργές ουσίες ως προς την ικανότητά τους να διαλυτοποιούν το πετρέλαιο στην υδατική φάση. Στη συνέχεια η καταλληλότερη βιοτασιενεργή ουσία χρησιμοποιήθηκε σε πείραμα βιοεξυγίανσης σε συνθήκες υψηλής πίεσης. Προσομοιώθηκε πειραματικά η βιοαποδόμηση του πετρελαίου σε μεγάλα θαλάσσια βάθη (1000m και 100bar) με χρήση πιεζοφιλικών μικροοργανισμών και μελετήθηκε η επίδραση των βιοτασιενεργών ουσιών στο ρυθμό αποδόμησης των υδρογονανθράκων. Η ανίχνευση και ποσοτικοποίηση των υδρογονανθράκων πραγματοποιήθηκε με τη τεχνική της αέριας χρωματογραφίας και φασματοσκοπίας μάζας (GC/MS). Η ποιοτική ανάλυση του μικροβιακού πληθυσμού κατά τη διάρκεια του πειράματος έγινε με την τεχνική της χρώσης του DNA των κυττάρων με πορτοκαλί ακριδίνη (Acridine Orange).


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012