Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ. Μηχ. Περ.Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Γεωργιοπούλου Μαρίας

  • Συντάχθηκε 27-09-2016 13:45 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Όνοματεπώνυμο Προπτυχιακού Φοιτητή: ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
    Α.Μ.:2011050058
    Ημερομηνία Παρουσίασης:4/10/2016
    Ώρα:14:00
    Αίθουσα:K2.A3

    Θέμα «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ ΦΟΡΜΑΛΔΕΫΔΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΦΛΟΙΪΚΟΥΣ ΝΑΝΟΣΩΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΑΜΜΟ»

    Επιβλέπων: ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    1 ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    2 ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    3 ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    Αναπληρωματικό Μέλος:
    ΤΣΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Περίληψη:
    Η ρύπανση των υδάτινων και εδαφικών πόρων σε συνδυασμό με τους ταχείς ρυθμούς κατανάλωσης των αποθεμάτων φρέσκου νερού, αποτελεί ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα της σύγχρονης εποχής.
    Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν αναπτυχθεί πολλές νέες τεχνολογίες για την αποκατάσταση επιβαρυµένων περιοχών. Η χρήση των νανοσωλήνων άνθρακα θα μπορούσε να αποτελέσει µια πολλά υποσχόµενη τεχνική περιβαλλοντικής αποκατάστασης, διότι οι ιδιότητες και η δοµή των συγκεκριμένων υλικών δύνανται να συµβάλλουν ουσιαστικά στην αποµάκρυνση ανόργανων, και οργανικών ρύπων.
    Στα πλαίσια της παρούσα διπλωματικής εργασίας, διερεύνηθηκε η αλληλεπίδραση διαλύματος φορμαλδεΰδης με νανοσωλήνες άνθρακα και χαλαζιακή άμμο υπό διαφορετικές πειραματικές συνθήκες. Για τον λόγο αυτό πραγµατοποιήθηκαν ισόθερμα, στατικά και δυναμικά πειράματα διαλείποντος έργου (batch) καθώς και κινητικά , δυναμικά και στατικά, στα οποία εξετάστηκε η προσροφητική ικανότητα διαλύματος φορμαλδεΰδης σε χαλαζιακή άμμο, πολυφλοιϊκούς νανοσωλήνες άνθρακα, τροποποιημένους ΜWCNTs-COOH (ΝΤΧ5) και μη (ΝΤΧ1), καθώς και σε μίγματα χαλαζιακής άμμου και νανοσωλήνων ΝΤΧ1.
    Σκοπός ήταν ο προσδιορισμός της ικανότητας αποµάκρυνση της συγκεκριμένης οργανικής ένωσης από υδατικά διαλύµατα σε συνάρτηση µε την αρχική συγκέντρωση της ουσίας σε αυτά, παρουσία των προσροφητικών μέσων που αναφέρθηκαν.
    Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε και συγκριτική μελέτη για τον καθορισμό του προσροφητικού μέσου με την μεγαλύτερη ικανότητα προσρόφησης. Επίσης, µελετήθηκε η επίδραση των παραµέτρων όπως η αρχική συγκέντρωση του διαλύματος φορμαλδεΰδης, ο χρόνος επαφής, η δόση προσροφητή και το είδος προσροφητή στην διεργασία προσρόφησης.
    Πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός της εναπομείνουσας συγκέντρωσης φορμαλδεΰδης στα υδατικά διαλύματα με χρήση υγρής χρωματογραφίας υψηλής απόδοσης και φασματοφωτομετρίας στην περιοχή του ορατού φάσματος.
    Εξετάστηκε η κινητική της διεργασίας προσρόφησης μέσω προσομοίωσης των πειραματικών δεδομένων ,που λήφθηκαν και από τις δύο μεθόδους ανάλυσης, με διάφορα κινητικά μοντέλα καθώς και η ισορροπία της προσρόφησης με δημιουργία ισοθέρμων.




© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012