Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Υπενθύμιση: Τελευταία Πρόσκληση ΟΛΩΝ των Φοιτητών του ΠΚ για Πρακτική Άσκηση έως τον Οκτώβριο 2016

  • Συντάχθηκε 30-08-2016 10:38 από Nikoleta Banani Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: nbanani<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: συμβασιούχος. Άλλες ιδιότητες: εξ. συνεργάτης
    Το πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για το 2016 συνεχίζεται! Υπάρχει ακόμα περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται 31 Οκτωβρίου του 2016.


    Έτσι, καλούνται εκ νέου οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη γνωστή φόρμα στη διεύθυνση:



    https://docs.google.com/forms/d/1wMnJndDTwEa5MLZrFsBjOeEmLhdhUo3ky2seb4ldN1E/viewform



    Για την επιβεβαίωση λήψης της αίτησης τους θα τους σταλεί επιβεβαιωτικό e-mail. Εάν για κάποιο λόγο δεν λάβουν e-mail παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης.



    Η νέα προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 6η Σεπτεμβρίου του 2016.



    Η επιλογή των φοιτητών γίνεται υπό τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από κάθε Σχολή, πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το 6ο εξάμηνο σπουδών (τέλος 3ου έτους), ενώ δεν θα πρέπει να έχουν συμμετέχει σε ανάλογο πρόγραμμα στο παρελθόν.



    Οι φοιτητές μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του πληροφορικού συστήματος ΑΤΛΑΣ και να βλέπουν τις διαθέσιμες θέσεις, ενώ η επιλογή-πρόταση κάποιας επιχείρησης μπορεί να γίνει και από το αρχείο επιχειρήσεων που έχουν απασχολήσει φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στο παρελθόν. Δείτε κάτωθι:



    ΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Φορείς Υποδοχής Φοιτητών): ΜΠΔ, ΜΗΠΕΡ, ΗΜΜΥ, ΑΡΧΜΗΧ, ΜΗΧΟΠ



    Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται οι φοιτητές να έρχονται σε επαφή με τις εταιρείες που τους ενδιαφέρουν για την συμφωνία απασχόλησής τους, αλλά και τον προσδιορισμό του διαστήματος που επιθυμούν να εργαστούν. Οι εταιρείες για την έγκριση των φοιτητών είναι πιθανόν να ζητήσουν την αποστολή βιογραφικού σημειώματος ή και συνέντευξης σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις. Η συμφωνία με την εταιρεία οριστικοποιείται μέσω την αντιστοίχησης στο πληροφοριακό σύστημα του ΑΤΛΑΝΤΑ η οποία γίνεται από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης.



    Ωστόσο, εφόσον ένας φοιτητής θέλει να κάνει πρακτική σε μια άλλη επιχείρηση, εκτός ΆΤΛΑΝΤΑ, αυτό είναι υπό προϋποθέσεις εφικτό. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας προτείνεται η καταρχήν συμφωνία του φοιτητή με την εταιρεία και η ενημέρωση αυτής για εγγραφή της στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και την εισαγωγή της αντίστοιχης θέσης, την οποία θα πρέπει να κάνουν διαθέσιμη ΜΟΝΟ για τους φοιτητές της συγκεκριμένης σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οδηγίες για την διαδικασία υπάρχουν στον ιστότοπο του ΑΤΛΑΝΤΑ, ενώ πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να ζητήσετε και από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης.



    Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι η τελική έγκριση απασχόλησης των φοιτητών σε μία εταιρεία υπόκειται υπό την έγκριση των επιστημονικών υπευθύνων της πρακτικής άσκησης της κάθε σχολής και προφανώς θα πρέπει να συνάδει με το αντικείμενο σπουδών των φοιτητών.



    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Πρακτικής: http://www.tuc.gr/internships.html


    Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και την κ. Μπανανή Νικολέτα ως εξής:

    Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης
    τηλ: 28210 37452, e-mail: nikininaba<στο>yahoo[dot]gr

    ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για το κοινό:
    Δευτέρα-Παρασκευή: 08:15-15:30 & Δευτέρα απόγευμα: 17:30-20:30

    Το κεντρικό Γραφείο Πρακτική Άσκησης στεγάζεται στο ισόγειο του Κτιρίου Μ3 (δίπλα ακριβώς από το κυλικείο των κτιρίων ΜΗΧ.Ο.Π.). ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕIΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012