Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχολή ΜΗΠΕΡ: Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας του κ. Πήττα Θεόδωρου

  • Συντάχθηκε 15-07-2016 08:31 από Dimitra Pateraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dpateraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ. Άλλες ιδιότητες: υπάλληλος
    Πήττας Θεόδωρος
    Α.Μ. 2009050034
    Θέμα: “Οξείδωση οργανικής ύλης από εκροή βιολογικού καθαρισμού με οζόνωση, φωτοκατάλυση και ηλεκτρόλυση”

    Εξεταστική επιτροπή:
    Διαμαντόπουλος Ευάγγελος (επιβλέπων)
    Ξεκουκουλωτάκης Νικόλαος
    Βενιέρη Δανάη

    Ημερομηνία: 18/07/2016
    Αίθουσα: Κ2Α3
    Ώρα: 10:00
    Οι Προηγμένες Διεργασίες Οξείδωσης (Advanced Oxidation Processes, AOPs) είναι καινοτόμες χημικές οξειδωτικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων. Η εφαρμογή τους αποσκοπεί στην οξείδωση οργανικών και ανόργανων ρύπων, καθώς και στην αδρανοποίηση παθογόνων μικροοργανισμών (ιών, βακτηρίων).
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρατηρούμε, καταγράφουμε και αποδίδουμε την επίδραση τριών οξειδωτικών διεργασιών – της οζόνωσης, της φωτοκατάλυσης με TiO2 και της ηλεκτροχημικής οξείδωσης με ηλεκτρόδιο Boron – Doped Diamond (BDD) – στο οργανικό φορτίο της εκροής της βιολογικής επεξεργασίας (EfOM). Η δειγματοληψία έγινε από τη δεξαμενή της δευτεροβάθμιας καθίζησης του βιολογικού καθαρισμού του Πολυτεχνείου Κρήτης.
    Το EfOM είναι ένα κλάσμα εκ φύσεως πολύπλοκο, καθώς αποτελείται από ενώσεις χημικής και βιολογικής προέλευσης (κυρίως κολλοειδή και διαλυτές ουσίες). Τα πειράματα επικεντρώθηκαν στην μελέτη της επίδρασης της οξείδωσης στο κλάσμα του διαλυμένου οργανικού άνθρακα (DOC) σε σχέση με το χρόνο και το οξειδωτικό μέσο. Επιπρόσθετα, μελετήσαμε φυσικοχημικές παραμέτρους όπως χημικώς απαιτούμενο οξυγόνο (COD), θερμοκρασία, αγωγιμότητα και pH. Από τα αποτελέσματα φάνηκε πως η φωτοκατάλυση υπερέχει έναντι των άλλων δύο διεργασιών με ποσοστό απομάκρυνσης DOC 36,1% για συγκέντρωση TiO2 0,5 mg/L σε 20 min. Ακολουθούν η ηλεκτροχημική οξείδωση με BDD και η οζόνωση με ποσοστά απομάκρυνσης DOC 21,5% και 5,34%, αντίστοιχα.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012