Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ. Μηχ. Περ.Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Κουτουλάκη Γεώργιου

  • Συντάχθηκε 13-07-2016 14:53 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    Θέμα: ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ ΕΡΜΑΤΟΣ ΠΛΟΙΩΝ

    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ)
    ΔΑΝΑΗ ΒΕΝΙΕΡΗ
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΤΑΚΗΣ
    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/07/2016
    ΑΙΘΟΥΣΑ: Κ2Α3
    ΩΡΑ: 12:00

    ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Το υδάτινο έρμα (ballast water) είναι θαλασσινό νερό μαζί με την αιωρούμενή του ύλη που αντλείται στο πλοίο για τη ρύθμιση της διαγωγής, του βυθίσματος και των καταπονήσεων του πλοίου, κυρίως όταν είναι άφορτο. Όμως, το υδάτινο έρμα περιέχει οργανισμούς, οι οποίοι όταν εισαχθούν σε ένα οικοσύστημα, ενδέχεται να προκαλέσουν απειλή σε αυτό. Οι οργανισμοί αυτοί ονομάζονται αλλόχθονα είδη. Μάλιστα, η παρουσία αλλόχθονων ειδών αποτελεί έναν από τους τέσσερις πιο σημαντικούς κινδύνους για τις παγκόσμιες θάλασσες.Η επεξεργασία του υδάτινου έρματος αποτελεί μείζον ζήτημα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς η διεθνής νομοθεσία πρόκειται να επιβάλλει συγκεκριμένα όρια ποιότητας πριν την απόρριψή του στη θάλασσα. Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει την αποτελεσματικότητα της ηλεκτρολυτικής απολύμανσης του θαλασσίου έρματος με ηλεκτρόδια BDD/Si (Boron Doped Diamond on Silicon Substrate) του ηλεκτρολυτικού κελιού DiaCell® 100, με τη βοήθεια τριών ειδών μικροοργανισμών δεικτών, των βακτηρίων Escherichia coli, Enterococcus faecalis και Vibrio parahaemolyticus. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ουσιαστικά 2 λεπτά επεξεργασίας με πυκνότητα ρεύματος 128,2 A/m2 αρκούν για την πλήρη αδρανοποίηση των μικροοργανισμών και τη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς. Όσον αφορά στο μίγμα των μικροοργανισμών, η αδρανοποίησή τους απαιτούσε περίπου 3 λεπτά επεξεργασίας με την ίδια πυκνότητα ρεύματος.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012