Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Καμπάκη Μαρίας Κωνσταντίνας - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 22-06-2016 12:58 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Καμπάκη Μαρία Κωνσταντίνα

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Συμβολή της ηλεκτρικής τομογραφίας στη χαρτογράφηση καρστικών εγκοίλων στην περιοχή του αεροδρομίου Ν.Χανίων»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Επ. Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την επεξεργασία και ερμηνεία της γεωφυσικής διασκόπησης, για τον εντοπισμό καρστικών εγκοίλων κατά την εκσκαφή της επέκτασης του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων. Η γεωφυσική έρευνα έγινε με την μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας.
    Τα δεδομένα προέκυψαν μετά από σχετικές μετρήσεις που κρίθηκε απαραίτητο αλλά και αναγκαίο να πραγματοποιηθούν κύρια στη θέση αλλά και στην ευρύτερη περιοχή για την ασφαλή ανέγερση της επέκτασης του κτιρίου. Τα δεδομένα επεξεργάστηκαν με τη χρήση κατάλληλων λογισμικών αλλά και μεθόδων αντιστροφής. Ειδικότερα, χρησιμοποιήθηκαν τρεις μέθοδοι αντιστροφής δισδιάστατων δεδομένων (Least-Squares Inversion, Robust Inversion και Combined) και δύο λογισμικά (Res3Dinv) και (EarthImager3D) για την αντιστροφή των τρισδιάστατων γεωηλεκτρικών δεδομένων. Στην συνέχεια συγκρίθηκαν οι γεωηλεκτρικές τομές και προτάθηκε σαν πιο κατάλληλη μέθοδος αντιστροφής αυτή που ελαχιστοποιεί την νόρμα L1 (Robust).
    Η τρισδιάστατη αντιστοφή απεικόνισε πολύ υψηλής αντίστασης δομή, η οποία σύμφωνα με τα γεωτρητικά δεδομένα και τις επιφανειακές παρατηρήσεις αποδίδεται σε έγκοιλο το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό της θεμελίωσης των νέων κτιρίων του Κρατικού Αερολιμένα Χανίων, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές αστοχίες.


    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 28/06/2016 10:00
    Λήξη: 28/06/2016 11:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012