Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 21-06-2016 13:47 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Οργανική γεωχημική μελέτη πετρελαιοφόρων σχιστολίθων της περιοχής New England Fold Belt της Αυστραλίας»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Πασαδάκης Νικόλαος (επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Λεκτ. Μαραβέλης Άγγελος (University of Newcastle, Australia)

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Οργανική γεωχημική μελέτη πετρελαιοφόρων σχιστολίθων της περιοχής New England Fold Belt της Αυστραλίας» έχει ως στόχο τη μελέτη του δυναμικού πετρελαιογένεσης της περιοχής New England Fold Belt που βρίσκεται στο Νοτιοανατολικό άκρο της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, ερευνάται το δυναμικό των σχηματισμών στην περιοχή Mayall Through.
    Χρησιμοποιήθηκαν 29 επιφανειακά δείγματα, τα οποία αναλύθηκαν με πρότυπες μεθόδους οργανικής γεωχημείας. Ειδικότερα, για τον αρχικό χαρακτηρισμό του οργανικού περιεχομένου των δειγμάτων, χρησιμοποιήθηκε η ανάλυση Rock-Eval. Έπειτα έγινε διαλογή των πλουσιότερων σε οργανικό υλικό δειγμάτων, τα οποία εκχυλίστηκαν και έγινε χρωματογραφικός διαχωρισμός του εκχυλίσματος σε ομάδες συστατικών. Το κορεσμένο κλάσμα που συλλέχθηκε αναλύθηκε με αέρια χρωματογραφία – φασματοσκοπία μάζας. Επιπρόσθετα, από τα πειραματικά αποτελέσματα υπολογίστηκαν συγκεκριμένοι γεωχημικοί δείκτες που στόχο είχαν τον προσδιορισμό της ποιότητας και της ποσότητας της οργανική ύλης, καθώς επίσης, τον προσδιορισμό της προέλευσης και των συνθηκών εναπόθεσής της.
    Με βάση τα δεδομένα αυτά και συνεκτιμώντας τις γεωλογικές συνθήκες της περιοχής συνάγεται ότι τα δείγματα των σχηματισμών περιέχουν οργανική ύλη κυρίως χερσαίας προέλευσης και δευτερευόντως θαλάσσιας, η οποία είναι θερμικά ώριμη. Η οργανική ύλη των σχηματισμών είναι ικανή για παραγωγή αερίου.


    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 01/07/2016 11:00
    Λήξη: 01/07/2016 12:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012