Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Σιάχου Κωνσταντίνου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 17-06-2016 11:04 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Σιάχος Κωνσταντίνος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Υπολογισμός αποθεμάτων και μοναδιαίου κόστους εκμετάλλευσης υπαίθριου λατομείου αδρανών»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος (επιβλέπων)
    Αν. Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ
    Δρ. Σαράτσης Γεώργιος

    Περίληψη
    Η εργασία αυτή αναφέρεται στο υπαίθριο λατομείο αδρανών υλικών που βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι της νήσου Λήμνου. Η εκμετάλλευση του λατομείου αυτού βρίσκεται προς το τέλος της, γι’ αυτό και η επιχείρηση ξεκίνησε το σχεδιασμό επέκτασής της σε γειτονική περιοχή.
    Στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται αναφορά στη γεωλογία και τεκτονική της νήσου Λήμνου και παρατίθενται φωτογραφίες ρηγμάτων σε διάφορα σημεία της. Στο δεύτερο μέρος της παρουσιάζεται η λατομική δραστηριότητα της επιχείρησης στα 20 χρόνια περίπου λειτουργίας της. Επίσης αναλύεται το υλικό της εκμετάλλευσης, καθώς και οι χρήσεις του. Στο τρίτο μέρος της εργασίας αυτής παρουσιάζονται τα γενικά στοιχεία του σχεδιασμού μιας υπαίθριας εκμετάλλευσης, τα οποία περιλαμβάνουν τη μέθοδο εκμετάλλευσης, τη μέθοδο εξόρυξης με διάτρηση-ανατίναξη και τη δευτερογενή θραύση-κοσκίνηση του υλικού. Στο τέταρτο μέρος περιγράφεται η μέθοδος υπολογισμού των αποθεμάτων που ανέρχεται στους 1.218.860,83 τόνους γεωλογικών και 503.252,81 τόνους μεταλλευτικών. Ο χρόνος ζωής του λατομείου είναι 2.6 έτη, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται κοντά στην εξόφληση με ρυθμό απόληψης 41%. Επιπρόσθετα, περιγράφεται η προσπέλαση στο χώρο (εξωτερική – εσωτερική), ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται, η μέθοδος εξόρυξης με αναλυτικά στοιχεία του σχεδιασμού ανατίναξης, καθώς και τη μεταφορά και επεξεργασία του υλικού, το οποίο επέρχεται σε 4 κλάσματα κοκκομετρίας 0-5, 5-14, 14-28, 28-60 mm. Στο τελευταίο μέρος αναλύεται ο υπολογισμός του μοναδιαίου κόστους.


    Τόπος: Μ1 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ1.213
    Έναρξη: 30/06/2016 11:15
    Λήξη: 30/06/2016 12:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012