Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Αλεξίου Ιωάννη - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 07-06-2016 10:16 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Αλεξίου Ιωάννης

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Επίδραση του τύπου ύφανσης στις μηχανικές ιδιότητες σύνθετων υλικών αποτελούμενων από ανθρακοΰφασμα και εποξειδική ρητίνη»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Γκότσης Αλέξανδρος (επιβλέπων)
    Καθ. Κομνίτσας Κωνσταντίνος
    Καθ. Προβιδάκης Κωνσταντίνος

    Περίληψη
    Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να μελετηθεί η επίδραση του τρόπου ύφανσης στις μηχανικές ιδιότητες των σύνθετων υλικών. Τα σύνθετα υλικά στην παρούσα εργασία παρασκευάσθηκαν από ανθρακοΰφασμα και εποξειδική ρητίνη. Χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα απλής πλέξης και φύλλα από μονοαξονικά προσανατολισμένα νήματα.
    Το κάθε δοκίμιο υπεβλήθη σε εφελκυσμό μέχρι θραύσης, με ταυτόχρονη μέτρηση της τάσης και της παραμόρφωσης. Μελετήθηκε πως επιδρά η ύφανση, ο τρόπος στοίβαξης των φύλλων/υφασμάτων και η γωνία φόρτισης των δοκιμίων στο μέτρο ελαστικότητας και στην αντοχή του συνθέτου.
    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χρήση απλά υφασμένων ανθρακονημάτων είναι εξ' ίσου αποτελεσματική με τη στοίβαξη μονοαξονικών φύλλων στοιβαγμένα με ± 90º για την παραγωγή συνθέτων υλικών. Όσον αφορά την ακαμψία (μέτρο ελαστικότητας) και την αντοχή του υλικού η αποδοτικότητα των υφασμάτων βρέθηκε να μειώνεται ελαφρά με την αύξηση του αριθμού τους στο συστρωμάτωμα. Η αποδοτικότητα της στοίβαξης σε 45° είναι ίδια με αυτή σε 0°, με επιπλέον όφελος την μεγαλύτερη ισοτροπικότητα του τελικού υλικού.
    Όταν η φόρτιση γίνει σε γωνία 45° από τους άξονες των ινών, η αποδοτικότητα των υφασμάτων είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι προβλέπει η θεωρία. Για μεγαλύτερη απόδοση στην περίπτωση αυτή τα υφάσματα πρέπει να στοιβάζονται σε γωνία 45° μεταξύ τους.


    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 15/06/2016 11:00
    Λήξη: 15/06/2016 12:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012