Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Παπά Κώστα - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 14-04-2016 10:40 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Παπάς Κώστας

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Εισαγωγή και ανάλυση δεδομένων φυσικών-μηχανικών-τεχνικών ιδιοτήτων μαρμάρων με τη βοήθεια ειδικής σχεσιακής βάσης δεδομένων»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος (επιβλέπων)
    Αν. Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ
    Δρ. Λιόλιος Παντελής

    Περίληψη
    Έως σήμερα δεν υπάρχει μια αυτοτελής βάση δεδομένων που να είναι προσβάσιμη και να περιέχει δεδομένα φυσικών, μηχανικών και τεχνικών ιδιοτήτων μαρμάρων και άλλων διακοσμητικών πετρωμάτων στον Ελληνικό χώρο. Σημειώνεται ότι η εκμετάλλευση διακοσμητικών πετρωμάτων και κυρίως των μαρμάρων, διακρίνεται από την εκμετάλλευση μεταλλευτικών κοιτασμάτων, από την μεγάλη διαφοροποίηση των ποιοτήτων με κριτήρια τα αισθητικά και δομικά των χαρακτηριστικά αλλά και τις διαστάσεις των παραγομένων προϊόντων εκμετάλλευσης και επεξεργασίας. Οι προαναφερόμενοι παράγοντες καθιστούν αδύνατη την εύκολη εξαγωγή σχετικών δεδομένων από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων μαρμάρου από ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με την εμπορία, επεξεργασία και τις εφαρμογές διακοσμητικών πετρωμάτων στις κατασκευές σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Με στόχο να γίνει προσπάθεια περισυλλογής για περαιτέρω επεξεργασία τέτοιων δεδομένων χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο η βάση δεδομένων StremaDB του Εργαστηρίου Μελέτης & Σχεδιασμού Εκμεταλλεύσεων. Η βάση αυτή είναι σχεσιακή για να διευκολύνει την εύκολη εξαγωγή δεδομένων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά και διαδικτυακή για να είναι εύκολα προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε. Στη συγκεκριμένη εργασία αφού γίνεται ανασκόπηση της εγχώριας παραγωγής διακοσμητικών πετρωμάτων, γίνεται η παρουσίαση της βάσης δεδομένων και παρουσιάζεται ο τρόπος εμπλουτισμού της με δεδομένα κοιτασμάτων μαρμάρου της Ελληνικής επικράτειας με ιδιαίτερη έμφαση στα μάρμαρα της Ανατολικής Μακεδονίας. Στο τέλος γίνεται η παρουσίαση της εξαγωγής δεδομένων από την βάση και προτείνονται τρόποι βελτίωσης της.

    Τόπος: Μ1 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ1.213
    Έναρξη: 21/04/2016 10:00
    Λήξη: 21/04/2016 11:00

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012