Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Ομιλία της Καθηγήτριας Lucia Toniolo (Πανεπιστήμιο Μιλάνου) στη Σχολή ΑΡΜΗΧ

  • Συντάχθηκε 12-04-2016 12:09 από Galateia Malandraki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: gmalandraki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΑΡΜΗΧ.
    Η καθηγήτρια κ. Lucia Toniolo από το Πολυτεχνείο του Μιλάνο, στο πλαίσιο των προσκεκλημένων ομιλητών του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, θα δώσει διάλεξη την Τετάρτη 13/4/2016 στο Γαλάζιο αμφιθέατρο Γ2.1 ώρα 18.00, με θέμα "Conservation and monitoring of historical architecture: new materials and technologies". Η κ. Toniolo θα αναπτύξει εφαρμογές από την συντήρηση σημαντικών μνημείων στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων και ο Duomo di Milano.

    Η Lucia Toniolo είναι Δρ. Χημικός και Καθηγήτρια της Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο και διδάσκει στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Μιλάνο. Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πολυτεχνείου του Μιλάνο και Διευθύντρια του Εργαστηρίου «Υλικά και Μέθοδοι Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του Τμήματος Χημείας, Υλικών και Μηχανικής των Υλικών, του Πολυτεχνείου του Μιλάνο. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος διεθνών και εθνικών προγραμμάτων, καθώς και σημαντικών ερευνητικών εφαρμογών, όπως η συντήρηση του γλυπτού Pieta Rondanini του Michelangelo, το έργο “Madonna in Gloria” (Pala Trivulzio) του A. Mantegna από την συλλογή του Castello Sforzesco στο Μιλάνο, η συντήρηση και παρακολούθηση της πρόσοψης του καθεδρικού ναού του Μιλάνου και η ανάδειξη και προστασία του ιστορικού κέντρου της Castiglione Olona (VA) που υποστηρίζεται από την Fondazione Cariplo. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με εθνικά και διεθνή μουσεία, όπως το Triennale Design Museum στο Μιλάνο , το Kartell Museum στο Binasco, Milano και το Vitra Museum, στην Βασιλεία Ελβετίας.
    Οι κύριες ερευνητικές περιοχές είναι: α) Χαρακτηρισμός των υλικών της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ιδιαίτερα λίθοι, κονιάματα και επιχρίσματα, τοιχογραφίες, κεραμικά υλικά, επιφάνειες με πολυχρωμία β) Χαρακτηρισμός και αποτίμηση πολυμερών και υλικών νανοτεχνολογίας για την συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς γ) Μικρο- και μη επεμβατική φασματοσκοπία για τον χαρακτηρισμό των υλικών (FTIR, Raman, UV-VIS).
    Η Lucia Toniolo είναι συγγραφέας περισσότερων από 70 επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα περιοδικά και 150 δημοσιεύσεων σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και βιβλία. Ετεροαναφορές 1736, h=21.

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012