Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχ.Μηχ.Περ.Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας Κατσανεβάκη Μαρτσέλας

  • Συντάχθηκε 01-03-2016 12:31 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    θέμα:“Θεωρία Παιγνίων στη Διαχείριση Αρδευτικού Νερού”
    Ημερομηνία παρουσίασης Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
    Ωρα 13.00
    Αίθουσα Κ3.Α.17
    Επιβλέπων Καθηγητής: Καρατζάς Γεώργιος

    Τριμελής Επιτροπή:
    Καθηγητής Καρατζάς Γεώργιος
    Επίκ.Καθηγητής Παρανυχιανάκης Νικόλαος
    Αναπλ.Καθηγητής Ροζάκης Στυλιανός
    Περίληψη
    Η διαχείριση των υδάτινων πόρων καθώς και η ορθολογική τους χρήση συχνά αποτελεί αντικείμενο συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδες που καλούνται να τους μοιραστούν. Χρειάζεται άρα να μελετηθούν οι τρόποι με τους οποίους ο διαμοιρασμός των υδάτινων πόρων θα επιτευχθεί με κερδισμένους τους χρήστες αλλά και το περιβάλλον. Η Θεωρία Παιγνίων αποτελεί ένα εργαλείο μελέτης των αποφάσεων που δύναται να επιλέξουν οι εμπλεκόμενοι χρήστες, λειτουργώντας ορθολογικά με απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση του κέρδους τους. Μελετά τις συμπεριφορές των παικτών (χρηστών αρδευτικού νερού στην περίπτωσή μας) σε προβλήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και περιγράφει τον τρόπο αλληλεπίδρασής τους δίνοντας βάση στο ατομικό τους συμφέρον με αποτέλεσμα να χάνει συνήθως το περιβάλλον. Οι έννοιες της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται μεταξύ τους είναι πολύ σημαντικές για την αλλαγή αυτής της συνθήκης, κάτι που θα μελετηθεί αναλυτικά στην παρούσα εργασία.
    Μελετήθηκε η επέμβαση της Πολιτείας στην διαμόρφωση περιβαλλοντικής πολιτικής, κάνοντας χρήση των εξισώσεων του προγράμματος Irrigania (πλατφόρμα διαμοιρασμου υδάτινων πόρων) σε πρώτη φάση και στη συνέχεια προτάθηκαν βελτιωτικοί παράγοντες των εξισώσεων αυτών. Εξετάστηκε η επίδραση της Θεωρίας Παιγνίων στην Θεωρία Λήψης Αποφάσεων με εφαρμογή του κριτηρίου minimax regret και της μεθόδου ελαχιστοποίησης της αβεβαιότητας του Bayes.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012