Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Εργασίας ΜΔΕ κου Τρικουβέρτη Γεώργιου-Μάριου - ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 23-02-2016 11:10 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Τρικουβέρτης Γεώργιος-Μάριος

    Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας: «Μελέτη για την ενεργειακή αξιοποίηση κληματίδων μέσω καύσης σε ρευστοποιημένη κλίνη-Παραμετρική αξιολόγηση εκπομπών και τεφρών»

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βάμβουκα Δέσποινα (επιβλέπουσα)
    Επ.Καθ. Αλεβίζος Γεώργιος
    Λεκτ. Πεντάρη Δέσποινα

    Περίληψη
    Στην παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από πειράματα καύσης υπολειμμάτων από τα κλαδοδέματα καλλιέργειας αμπελοειδών σε μια μονάδα ρευστοποιημένης κλίνης (Fluidized Bed Combustion, FBC). Μελετήθηκε η απόδοση καύσης και οι εκπομπές αερίων ρύπων (CO, SO2 και NOX), καθώς επίσης και ο χαρακτηρισμός των τεφρών που παράγονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες καύσης.
    Για τα πειράματα, επιλέχθηκαν δύο ανεξάρτητες μεταβλητές: η παροχή καυσίμου τροφοδοσίας και ο λόγος περίσσειας αέρα. Η παροχή καυσίμου ρυθμιζόταν σε 10, 12 ή 14 g/min, ενώ ο λόγος λ της περίσσειας αέρα κυμαινόταν μεταξύ των τιμών 1,3 και 1,7. Για τον υπολογισμό της απόδοσης της καύσης χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της απώλειας θερμότητας.
    Το καύσιμο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και σε θείο, υψηλή περιεκτικότητα σε πτητικά συστατικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε τέφρα, γεγονός που το καθιστά καλής ποιότητας.
    Η καύση του δείγματος πραγματοποιήθηκε εντός της κλίνης. Οι εκπομπές CO ήταν χαμηλότερες από τα επιτρεπόμενα όρια, ενώ οι εκπομπές SO2 ήταν αμελητέες. Οι εκπομπές NOX σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν υψηλότερες από τα επιτρεπόμενα όρια.
    Οι αναλύσεις έδειξαν ότι οι ιπτάμενες τέφρες των κληματίδων είχαν μεγάλη περιεκτικότητα σε Ca, Si, P, K, Mg και Sr. Η περιεκτικότητα όλων των τεφρών σε τοξικά βαρέα μέταλλα (As, Cd, Hg, Pd) ήταν χαμηλή. Σύμφωνα με την ορυκτολογική ανάλυση, τα κύρια ορυκτά που εντοπίστηκαν στις ιπτάμενες τέφρες είναι ο ασβεστίτης και ο φερτσιλδίτης.
    Η υψηλότερη απόδοση καύσης παρατηρήθηκε κατά την καύση βιομάζας για τροφοδοσία καυσίμου F=10g/min και λόγο περίσσειας αέρα λ=1,3. Η αύξηση της περίσσειας αέρα ή η μείωση της τροφοδοσίας του καυσίμου οδήγησε σε μείωση της θερμοκρασίας καύσης στη ρευστοποιημένη κλίνη και των εκπομπών. Η μεταβολή των παραμέτρων αυτών δεν επηρέασε ουσιαστικά τη σύσταση των ιπτάμενων τεφρών.

    Τόπος: Μ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
    Έναρξη: 01/03/2016 12:30
    Λήξη: 01/03/2016 13:30

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012