Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Θέση πρακτικής άσκησης μέσω ERASMUS στη Σλοβακία στον τομέα της γεωθερμίας για διδακτορικούς ή τελειόφοιτους

  • Συντάχθηκε 01-11-2010 10:11 από Eleni Papadogeorgaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: epapadogeorgaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 01-11-2010 10:59

    Ιδιότητα: υπάλληλος.
    Application for the ERASMUS Mobility

    Company overview
    Company Geothermal Anywhere is a high-tech business established in Bratislava, Slovakia.
    Key Domain Key domain of GA is clean technology; particularly ultra deep drilling and Enhanced Geothermal Systems.
    Company Expertise GA has specialists in technology for difficult areas of high noise environment with extensive error correction, reliability and backup
    availability.
    Long-term experience of GA is interdisciplinary and vertical from its concepts, through robotics, machinery, hardware, software and control
    levels to special purpose technical solutions.
    Core Technology GA developed a breakthrough innovative deep drilling system able to efficiently reach sources 5 -10 km (3 - 6 miles) deep. Contactless method
    of drilling guarantees significantly better time and cost of the whole drilling process. The company has an active broad network of
    collaborators in industry and public research organizations worldwide.

    Profile sought
    Profile Primarily: Doctoral student at the University
    Secondarily: University student at the last year of her/his Master’s study
    Position description: Participation at R&D meetings, Participation at the regular meetings with the relevant research project partners, Preparation of the projects
    financed from Framework Programmes and other financial mechanisms, Drafting the scientific reports, Managing and maintaining the
    database of scientific contacts within the EU, Communication with the R&D team on particular topics, Report to the Project Manager/Technical
    Director
    Professional areas
    of interest Plasma physics, Physical chemistry, Thermodynamics, Machinery
    Duration 3 months- 10 months
    Language Desired: advanced English
    Language spoken
    at the premises: English, Slovak, Czech, Russian

    Contact person: Lubos Slovak, Senior Project Manager, lubos@geoany.com, +421911897641

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Από την ιστοσελίδα του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων: http://www.tuc.gr/145.html όπου μπορείτε να δείτε και άλλες ανακοινώσεις για θέσεις πρακτικής άσκησης:

    ...Κινητικότητα Φοιτητών για Πρακτική Άσκηση
    Πρόκειται για μια νέα δράση του προγράμματος Erasmus, σύμφωνα με την οποία φοιτητές (τελειόφοιτοι) μπορούν να μεταβαίνουν στο Εξωτερικό για Πρακτική Άσκηση.

    Η διάρκεια πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τρεις μήνες ή μικρότερη από την διάρκεια ολοκλήρωσης του τριμήνου, (σε αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται το συνολικό ποσό της υποτροφίας) ή μεγαλύτερη από ένα έτος, αλλά ούτε και μικρότερη από τη δηλωθείσα στη σύμβαση που υπογράφει ο φοιτητής με το ΙΚΥ (στην αντίθετη περίπτωση επιστρέφεται το ποσό που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο πρακτικής άσκησης που δεν πραγματοποιήθηκε).

    Ο δικαιούχος έχει δυνατότητα παράτασης της παραμονής του στο εξωτερικό εφόσον α) έχει εξασφαλίσει την έγγραφη έγκριση της Επιχείρησης Υποδοχής, β) έχει υποβάλει αίτηση στο Ίδρυμα Προέλευσης, γ) η παράταση ακολουθεί αμέσως την τρέχουσα περίοδο ERASMUS χωρίς κενό, δ) το Ίδρυμα Προέλευσης διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για τη χρηματοδότηση της παράτασης.
    Σε περίπτωση χορήγησης παράτασης, υπογράφεται τροποποιητική σύμβαση μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, πριν το τέλος της προγραμματισμένης λήξης της τρέχουσας περιόδου Erasmus. Τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης, η περίοδος της κινητικότητας δεν θα υπερβαίνει το τέλος της συμβατικής περιόδου, δηλαδή την 30η Σεπτεμβρίου 2010.

    Προκειμένου να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσεις με τα προσωπικά σου στοιχεία την Προκαταρκτική Αίτηση Συμμετοχής για Πρακτική Άσκηση, σεβόμενος τις πιθανές προθεσμίες που θέτει το πρόγραμμα.

    Για να έχεις μια εικόνα για το ύψος της Χρηματοδότησης που σου καλύπτει το πρόγραμμα για το έτος 2009-2010 να συμβουλευτείς το αρχείο με τίτλο Ύψος χρηματοδότησης ανά μήνα και ανά χώρα για το έτος 2009-2010, ενώ η χρηματοδότηση για το έτος 2010-2011 είναι διαφορετική.

    Η καταβολή της χρηματοδότησης γίνεται εφ' άπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου (σύμφωνα με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που έχει ο δικαιούχος, τα οποία συμπληρώνει απαραιτήτως στη Σύμβαση που υπογράφει με το Ίδρυμα) ενώ τα τυχόν έξοδα τραπέζης, επιβαρύνουν αποκλειστικά το δικαιούχο.

    Ένα απαραίτητο έγγραφο που χρειάζεται να υπογράψεις είναι η Σύμβαση Πρακτικής άσκησης φοιτητή και Δέσμευση Ποιότητας, η οποία υπογράφεται από τον μετακινούμενο φοιτητή και τον νόμιμο εκπρόσωπο του Ιδρύματος ενώ το έγγραφο της Δέσμευσης Ποιότητας υπογράφεται από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη (τον μετακινούμενο φοιτητή, το συντονιστή Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματος Αποστολής και τον Οργανισμό Υποδοχής).

    Για να μπορέσεις να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα, θα πρέπει μόνος σου να αναζητήσεις Φορέα Υποδοχής, ενώ χρήσιμες διευθύνσεις για Φορείς Υποδοχής ανά χώρα Υποδοχής θα βρείς στο αρχείο Χρήσιμες Πληροφορίες για εύρεση Εταίρων Υποδοχής.

    Για να δώσεις μια συνοπτική εικόνα του προγράμματος στον πιθανό Φορέα Υποδοχής, μπορείς να συμπληρώσεις με τα δικά σου στοιχεία (Προσωπικά στοιχεία, Τμήμα προέλευσης, αντικείμενο σπουδών, τομείς ειδίκευσης, κλπ) το Πρότυπο Έγγραφο Φοιτητή προς Εταιρεία το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζει ο φορέας Υποδοχής για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης. Μαζί με το έγγραφο αυτό, θα στέλνεις συνημμένα και το Βιογραφικό σου το οποίο περιέχει όλες τις πληροφορίες για τις γνώσεις σου και τις σπουδές σου γενικότερα.

    Αφού βρείς το Φορέα Υποδοχής και πριν αρχίσει η διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης με το ΙΚΥ, προτιμητέο είναι να προϋπάρχει ένα Έγγραφο Αποδοχής από το Φορέα Υποδοχής, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία του υπευθύνου της επίβλεψης της πρακτικής άσκησης εκ μέρους του φορέα, το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης καθώς και το ακριβές διάστημα της πρακτικής άσκησης (έναρξη- λήξη) το οποίο αρχικά ορίζεται στους 3 μήνες.

    Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και Διάφοροι Φορείς Υποδοχής ενημερώνουν τα Πανεπιστήμια για πιθανές τοποθετήσεις φοιτητών που αφορούν σε διάφορους τομείς Σπουδών (βλέπε και ιστοσελίδα του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων http://www.tuc.gr/145.html)

    Πληροφορίες: Δήμητρα Χαβρέ - Υπεύθυνη Προγράμματος Erasmus 28210 37047

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012