Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης: Απουσία διδάσκοντος από την παράδοση της Τετάρτης 16/12/15 (eclass.science.tuc.gr)

  • Συντάχθηκε 15-12-2015 02:47 από Dimitris Patelis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: dpatelis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΜΠΔ.
    Ανακοίνωση
    Απουσία διδάσκοντος από την παράδοση της Τετάρτης 16/12/15
    Λόγω χειρουργικής επέμβασης και νοσηλείας, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην παράδοση της Τετάρτης 16.12.15. Παρακαλώ να ανατρέξετε στη γραπτή εκδοχή των παραδόσεών μου (σελ. 48-100) και το αντίστοιχο οπτικοακουστικό υλικό που παρατίθεται στο openeclass (eclass.science.tuc.gr).
    (βλ. από τις παραδόσεις: 4.3. Επιστημονικές Επαναστάσεις και Θεμέλια της Επιστήμης. 4.4. Διάνοια και Λόγος ως Βαθμίδες του Νοείν στη Γνωστική Διαδικασία. Η Ανάβαση από το Αφηρημένο στο Συγκεκριμένο. 4.5. Ιστορικό και Λογικό. 4.6. Οι Κίνδυνοι που Συνδέονται με Εκδοχές του Αναγωγισμού. 4.7. Διαλεκτική Λογική και Μεθοδολογία του Οργανικού Όλου 5. Ιστορική Αναδρομή στη Φιλοσοφική Μεθοδολογική Προβληματική.60. 5.1. Σύντομη Αναφορά στην Ιστορική Πορεία Μεθόδου και Μεθοδολογίας. 5.2. Η μεθοδολογία του Λογικού Θετικισμού. 5.3. Αναφορά στη Μεθοδολογία του Τ. Kuhn. 5.4. Για την Εξελικτική Επιστημολογία του Κ. Popper. 5.5. Για τη μεθοδολογία των προγραμμάτων επιστημονικής έρευνας του I. Lakatos. 5.6. Ο “μεθοδολογικός αναρχισμός” του P. Feyerabend ως προάγγελος της μεταμοντέρνας διάλυσης της ορθολογικής μεθοδολογίας. 5.7. Από την Κοινωνιολογία της Γνώσης και της Επιστήμης στον Αγοραίο Κοινωνιολογισμό. Από την αναγωγή της γνώσης σε αγοραία πληροφορία στη «Μεταμοντέρνα» Διάλυση του Ορθού Λόγου και της Μεθοδολογίας).
    Ο διδάσκων
    Δ. Πατέλης

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012