Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Υποτροφίες Αγγελοπούλου - Clinton Global Initiative University 2016

  • Συντάχθηκε 01-12-2015 12:35 από Vasiliki Paggeiou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: vpaggeiou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ
    Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής Ελλήνων φοιτητών σε ενέργειες κοινωνικής δράσης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, η Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative University,τηρίζει και φέτος, για τέταρτη κατά σειρά χρονιά, συμμετοχές σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης για το 2016. To CGIU 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Berkeley των Η.Π.Α. (Καλιφόρνια) στις 1-3 Απριλίου 2016.

    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.


    ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
    Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στο τελευταίο έτος σπουδών τους ή σε μεταπτυχιακό επίπεδο (όχι επίπεδο διδακτορικού) σε Ελληνικά ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σε γνωστικά αντικείμενα με συνάφεια προς τους στόχους που περιγράφονται στην συνέχεια και με πλήρη λειτουργική γνώση Αγγλικών (καθώς οι εργασίες του Προγράμματος είναι στα Αγγλικά).

    ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

    Το Πρόγραμμα αναπτύσσεται φέτος στην Ελλάδα και αφορά φοιτητές που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν, με έμφαση ιδίως στους τομείς:
    •της αναγκαίας στροφής προς τον πρωτογενή τομέα, καθώς και σε πρότυπες ή/και περιβαλλοντικά φιλικές καλλιέργειες
    •της ανάδειξης και εφαρμογής τεχνολογικών ιδίως καινοτομιών, με στόχο την επιχειρηματικότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας
    •καθώς και της προώθησης πρωτοβουλιών σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

    Η πείρα των προηγούμενων διοργανώσεων έχει δείξει οτι η απόδοση των προτεινόμενων σχεδίων είναι βέλτιστη, όταν αναλαμβάνονται από ομάδες.

    Όσοι επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία - με πλήρη κάλυψη των δαπανών τους - να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στο Πανεπιστήμιο Berkeley στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University, όπου θα εξοικειωθούν με μεθόδους και διαδικασίες οργάνωσης, ανάπτυξης και εκτέλεσης προγραμμάτων κοινωνικής δράσης και καινοτομίας. Κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν - υποστηριζόμενοι οικονομικά - τη γνώση και την εμπειρία που θα έχουν αποκομίσει καθώς και τους σχεδιασμούς τους, σε συνεργασία με ήδη υφιστάμενες πρωτοβουλίες ή συγκροτημένους φορείς κοινωνικής δράσης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
    Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από την Γραμματεία του προγράμματος και από Επιτροπή Επιλογής, που συγκροτείται για τον σκοπό αυτό, από τον Ναπολέοντα Μαραβέγια, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Θόδωρο Πελαγίδη, Καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τον Γιάννη Τούντα, Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Holly Sargent, τ. Associate Dean του Kennedy School of Government του Harvard.

    Η αξιολόγηση για την τωρινή σειρά υποψηφιοτήτων θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δυνατότητα των προτεινόμενων σχεδίων να ενσωματώσουν διάσταση βιωσιμότητας, δηλαδή συνέχισης της λειτουργιάς τους αυτόνομα και μετά την λήξη της στήριξής τους από το παρόν πρόγραμμα, καθώς και στην δημιουργία συνεργειών με άλλες δράσεις.

    ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
    Για την διαδικασία επιλογής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά βεβαίωση τίτλου σπουδών (.jpg ή .pdf), σύντομο και συνεκτικό βιογραφικό τους (.doc ή .pdf), φωτογραφία 4Χ5 εκ. (.jpg) (τα παραπάνω θα ανέβουν στο site από το πεδίο 21 της application form) και σύντομο, μέχρι 500 λέξεις κείμενο, το οποίο να ενδεικνύει το ενδιαφέρον τους για έναν από τους τομείς δραστηριοποίησης της πρόσκλησης αυτής, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης/υλοποίησης της πρότασής τους (application form πεδίο 20).

    Όσοι προεπιλεγούν θα έχουν προσωπική συνάντηση με την Επιτροπή για την τελική επιλογή, όπου και θα κληθούν να παρουσιάσουν ενα βασικό business plan της σχεδιαζόμενης δράσης τους.

    Η υποβολή και η ανάρτηση των δικαιολογητικών γίνονται στη φόρμα, πατήστε εδώ

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.angelopouloscgiu.org/

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012