Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχολή Μηχ.Περ.Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Γκεζερλή Παναγιώτη

  • Συντάχθηκε 16-10-2015 09:38 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΘΕΜΑ«ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ ΑΠΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ»

    ΓΚΕΖΕΡΛΗΣ Παναγιώτης

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015,
    ΑΙΘΟΥΣΑ Κ1, ΚΤΗΡΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ

    ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
    ΤΣΟΥΤΣΟΣ Θεοχάρης-Καθηγητής(ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ)
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή-Επίκουρη Καθηγήτρια
    ΓΚΙΚΑΣ Πέτρος-Επίκουρος Καθηγητής


    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Όλο και περισσότερο τα τελευταία χρονιά, πάρα πολλοί ερευνητές δίνουν βάση στην παραγωγή και κατανάλωση βιοκαυσίμων που προέρχονται από φυτικά ελαία ή ζωικά λίπη με σκοπό την απαγκίστρωση από τα προβλήματα, οικονομικά και κυρίως περιβαλλοντικά, που δημιουργεί η συνεχής χρήση των ορυκτών καυσίμων. Από την άλλη, η χρήση των αγνών φυτικών ελαιών ως πρώτη ύλη για βιοκαύσιμα δημιουργεί ανθρωπιστικά ζητήματα διότι η καλλιεργείς θα πρέπει πρωτίστως να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της Γης.
    Στην παρούσα εργασία μελετάτε η δημιουργία βιοντίζελ από χρησιμοποιημένα φυτικά ελαία και πιο συγκεκριμένα φοινικέλαιο. Το φοινικέλαιο είναι ένα γοργά αναπτυσσόμενο προϊόν, το οποίο τα τελευταία χρονιά έχει πολύ μεγάλη ζήτηση.
    Κυρίως άξονας της εργασίας ήταν η παραγωγή βιοντίζελ με την μέθοδο της βασικής μετεστεροποίησης και η αξιολόγηση της επίδρασης των παραγόντων που επηρεάζουν την διεργασία. Οι παράγοντες που εξετάστηκαν ήταν η αναλογία του βασικού καταλυτή, η θερμοκρασία αντίδρασης και ο χρόνος της αντίδρασης. πραγματοποιήθηκαν 8 δοκιμές με διαφορετικές συνθήκες η καθεμία.
    Πειραματικά, η μέγιστη περιεκτικότητα μεθυλεστέρων (92,4%) επετεύχθη σε συνθήκες ΚΟΗ=0,6% κ.β., Τ=400C και t=30min. Από την άλλη μέσω της στατιστικής ανάλυσης που έγινε, για περιεκτικότητα σε μεθυλεστέρες ίση με το οροί του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ 14214:2012 (96,5%) δόθηκε για: ΚΟΗ=0,861% κ.β., Τα=36,11οC και t=24,1min. Τέλος μέρος, από το βιοντίζελ που παράχθηκε από το εργαστήριο, εστάλη σε εξωτερική πηγή ανάλυσης, για διασταύρωση και σύγκριση των αποτελεσμάτων.





© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012