Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος -Παρουσίαση διπλωματικής-Πανουσάκη Γεωργία

  • Συντάχθηκε 15-10-2015 13:38 από Georgia Poniridou Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: tponiridou<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος ΜΗΠΕΡ.
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Γεωργίας Πανουσάκη
    Θέμα: ‘’ Βελτιστοποίηση επεξεργασίας πρωτοβάθμιων εκροών αστικών λυμάτων με κροκίδωση’’

    Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, ώρα : 14:00
    Αίθουσα Κ1, Κτίριο Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνειούπολη

    Εξεταστική επιτροπή
    Επίκ. Καθηγητής Γκίκας Πέτρος (Επιβλέπων)
    Επίκ. Καθηγητής Ξεκουκουλωτάκης Νικόλαος
    Καθηγητής Καλογεράκης Νικόλαος

    Περίληψη
    Σκοπός της εργασίας είναι η διεξαγωγή πειραμάτων σε δείγματα λυμάτων από την υπερχείλιση της πρωτοβάθμιας καθίζησης βιολογικού καθαρισμού για την εύρεση του βέλτιστου συνδυασμού ποσοτήτων και κροκιδωτικών για την κροκίδωση τους. Τα δείγματα αναφέρονται στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης των Χανίων. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε μία σειρά πειραματικών μετρήσεων με αστικά λύματα από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Χανίων. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων κροκίδωσης ελέγχηθηκε η συνδυασμένη χρήση οργανικού (FO4190) και ανόργανου ηλεκτρολύτη (PAC). Από τη συνδυασμένη χρήση των κροκιδωτικών, προέκυψαν διαλύματα που στην πλειοψηφία τους είχαν απαλλαγεί κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό τόσο από το οργανικό φορτίο, όσο και από τα ολικά αιωρούμενα στερεά που υπήρχαν στο ακατέργαστο απόβλητο. Σε γενικές γραμμές, η κροκίδωση επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στην απομάκρυνση των στερεών και στο διαχωρισμό των δύο φάσεων. Όσον αφορά το COD, αυτό μειώνεται μεν, αλλά συνήθως όχι σε ποσοστό που να ξεπερνάει το 40 %. Το pH γενικά μειώνεται με την προσθήκη των ανόργανων και μένει πρακτικά αμετάβλητο με την προσθήκη των πολυμερών. Η θολερότητα μειώνεται αρκετά στα περισσότερα πειράματα.
    Τέλος, έγινε μία προσπάθεια επιλογής της κατάλληλης ποσότητας κροκιδωτικών για την εύρεση του βέλτιστου κροκιδωτικού και της βέλτιστης δόσης του καθώς επίσης μια κοστολόγηση για την χρήση των κροκιδωτικών για τον όγκο των λυμμάτων που μπορεί να επεξεργασθούν στον βιολογικό καθαρισμό των Χανίων. Ο συνδυασμός που έδωσε τα καλύτερα αποτελέσματα και προτείνεται για χρήση του σε επεξεργασία υγρών αποβλήτων είναι το μίγμα 0,3 mL PAC – 0,1 mL FO4190 VHM με κόστος 0,24 euro/m3 αποβλήτου.


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012