Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας κας Δασκαλάκη Αικατερίνης – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 14-10-2015 13:22 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Δασκαλάκη Αικατερίνη

    Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας: «Αξιολόγηση ακουστικών εκπομπών κατά τη δοκιμή βραζιλιανού δίσκου με εγκοπή chevron σε δοκίμια μαρμάρου»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 19:15
    Τόπος παρουσίασης: Εργαστήριο Μελέτης & Σχεδιασμού Εκμεταλλεύσεων Μ1.213

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθ. Γ. Εξαδάκτυλος (επιβλέπων)
    Καθ. Ζ. Αγιουτάντης
    Καθ. Φ. Βαλλιανάτος ΤΕΙ Κρήτης

    Περίληψη
    Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της απόκρισης των ακουστικών εκπομπών κατά τη διάρκεια της φόρτισης και της αστοχίας δοκιμίων με εγκοπή τύπου CCNBD σε αντιδιαμετρική θλίψη (Brazilian test). Το μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε προέρχεται από το λατομείο Κομνηνών Νέστου.
    Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης εργασίας διαμορφώθηκαν δοκίμια με εγκοπή τύπου CCNBD (Central Chevron Notched Brazilian Disk) σύμφωνα με τις προδιαγραφές και πραγματοποιήθηκαν πειράματα έμμεσου εφελκυσμού στο εργαστήριο Μηχανικής Πετρωμάτων της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε καταγραφή των Ακουστικών Εκπομπών χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμού του εργαστηρίου Μηχανικής Πετρωμάτων όσο και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του Τμήματος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης.
    Σκοπός των πειραματικών δοκιμών είναι να μελετηθεί πως μεταβάλλονται οι χαρακτηριστικοί παράμετροι των Ακουστικών Εκπομπών καθώς εξελίσσεται η φόρτιση και επέρχεται η αστοχία των δοκιμίων.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012