Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κας Λιαντράκη Μελανθίας - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 09-10-2015 09:01 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Λιαντράκη Μελανθία

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Συμβολή των σεισμικών και ηλεκτρικών μεθόδων στον γεωτεχνικό χαρακτηρισμό των γεωλογικών σχηματισμών έδρασης των επιταχυνσιογράφων του ΕΔΕ στο νομό Χανίων»

    Ημέρα παρουσίασης: Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 14.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Επ.Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ

    Περίληψη
    Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα της γεωφυσικής έρευνας στους σταθμούς Χανίων και Παλαιόχωρας του Εθνικού Δικτύου Επιταχυνσιογράφων χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της ηλεκτρικής τομογραφίας, της σεισμικής τομογραφίας και της πολυκάναλης ανάλυσης επιφανειακών κυμάτων. Μετά την επεξεργασία των δεδομένων με τα προγράμματα SeisImager και EarthImager προέκυψαν οι αντίστοιχες σεισμικές και γεωηλεκτρικές τομές. Ο στόχος ήταν να συσχετιστούν γεωτεχνικά και γεωφυσικά δεδομένα.
    Οι σεισμικές και γεωηλεκτρικές τομές συνδυάστηκαν με τη χρήση σχεδιαστικού προγράμματος και απεικονίστηκαν οι κυριότεροι γεωλογικοί σχηματισμοί. Επίσης, προσδιορίστηκαν οι μηχανικές ιδιότητες όπως ο λόγος του Poisson, το μέτρο ελαστικότητας και το μέτρο διάτμησης σε σχέση με το βάθος. Στη συνέχεια υπολογίστηκαν οι παράμετροι 〖Vs〗_30 καθώς και το N_stpσύμφωνα με τον ευροκώδικα.
    Τέλος, προσδιορίστηκε η κατηγορία εδάφους με βάση τον ευροκώδικα 8. Η κατηγορία εδάφους για τον σταθμό των Χανίων είναι η Β. Επίσης, οι τιμές του μέγιστου μέτρου διάτμησης κυμαίνονται από 0,2 έως 0,8 GPa και οι τιμές μέτρου ελαστικότητας 1 έως 2,5 GPa. Tα γεωφυσικά αποτελέσματα συμφωνούν με τα δεδομένα της γεώτρησης ως προς τη στρωμάτωση των γεωλογικών σχηματισμών.
    Η κατηγορία εδάφους για τον σταθμό της Παλαιόχωρας είναι η Γ. Οι τιμές του μέγιστου μέτρου διάτμησης κυμαίνονται από 0,2 έως 0,7 GPa και οι τιμές μέτρου ελαστικότητας 0,5 έως 2 GPa.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012