Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Γεωργιλά Κωνσταντίνου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 08-10-2015 11:05 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Γεωργιλάς Κωνσταντίνος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Συμβολή των σεισμικών και ηλεκτρικών μεθόδων στον γεωτεχνικών χαρακτηρισμό των γεωλογικών σχηματισμών έδρασης των επιταχυνσιογράφων του ΕΔΕ στο νομό Ρεθύμνης»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 15.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Βαφείδης Αντώνιος (επιβλέπων)
    Καθ. Μανούτσογλου Εμμανουήλ
    Επ.Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία ολοκληρώνει τον κύκλο των γεωφυσικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Ρεθύμνου στα πλαίσια των γεωτεχνικών – τεχνικογεωλογικών εργασιών υπαίθρου για όλες τις επιλεγμένες θέσεις έρευνας.
    Στόχος της εργασίας είναι ο προσδιορισμός και η συλλογή σεισμολογικών δεδομένων με σκοπό την συσχέτισή τους με δεδομένα γεωφυσικών διασκοπήσεων. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν είναι ηλεκτρική τομογραφία, σεισμική τομογραφία, MASW, Refraction – Microtremor.
    Αρχικά παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της γεωφυσικής μελέτης στο τμήμα του Νομού Ρεθύμνου με τη χρήση των μεθόδων της ηλεκτρικής τομογραφίας, πολυκάναλης ανάλυσης επιφανειακών κυμάτων και Reflaction – Microtremor. Επίσης περιγράφονται οι βασικές αρχές της μεθόδου της σεισμικής διάθλασης καθώς και η μέθοδος της σεισμικής τομογραφίας. Στην συνέχεια αφού πραγματοποιήθηκαν οι επεξεργασίες των δεδομένων με τα προγράμματα SeisImager και EarthImager προέκυψαν οι αντίστοιχες σεισμικές και γεωηλεκτρικές τομές.
    Τέλος παρουσιάζονται και αξιολογούνται τα αποτελέσματα επεξεργασίας των σεισμικών και γεωηλεκτρικών τομών. Το κυριότερο συμπέρασμα της εργασίας είναι ότι από την ερμηνεία των συνδυαστικών τομών απεικονίζονται τρία σεισμικά στρώματα, το πρώτο αντιστοιχεί σε Τεταρτογενείς αποθέσεις (ψηφίδες, χάλικες και αραιές κροκάλες), το δεύτερο σε μάργες του Νεογενούς και το τρίτο σε στιφρές μάργες.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012