Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Εμμανουηλίδη Εμμανουήλ - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 08-10-2015 10:28 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Εμμανουηλίδης Εμμανουήλ

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Μελέτη συνθηκών παρασκευής κεραμικών υλικών από θαλάσσια ιζήματα»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 14.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Μ5.002

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Κομνίτσας Κωνσταντίνος (επιβλέπων)
    Καθ. Βάμβουκα Δέσποινα
    Δρ. Κρητικάκη Άννα

    Περίληψη
    Η σημερινή τεχνολογική πρόοδος δημιουργεί συνεχώς την ανάγκη για δημιουργία νέων υλικών με όλο και πιο βελτιωμένες ιδιότητες και δυνατότητα κατασκευής εξειδικευμένων και πολύπλοκων δομών. Ταυτόχρονα ο ανταγωνισμός απαιτεί συνεχώς μείωση του κόστους παραγωγής των υλικών.
    Επίσης, παράγοντας που ωθεί στη δημιουργία νέων υλικών με βελτιωμένες ιδιότητες είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις για ακόμα πιο καθαρό περιβάλλον και περιορισμό των αιωρούμενων σωματιδίων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα από τη βιομηχανική δραστηριότητα αλλά και τη χρήση μηχανών. Η χρήση λοιπόν βιομηχανικών και άλλων αποβλήτων που ρυπαίνουν το περιβάλλον στην παραγωγή εξειδικευμένων κεραμικών υλικών βοηθάει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
    Τα προηγμένα κεραμικά υλικά έχουν πολύ μεγάλο εύρος εφαρμογών στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και στη βιομηχανία όπως για παράδειγμα σε χώρες με αναπτυγμένη αυτοκινητοβιομηχανία όπου σημαντικά ερευνητικά προγράμματα κατευθύνονται στην έρευνα για δημιουργία νέων υλικών με φθηνότερο κόστος.
    Η εργασία – εξ’ ολοκλήρου εργαστηριακή – ερευνά την παρασκευή κεραμικών υλικών με βελτιωμένη πορώδη δομή, αντοχή σε κάμψη, αντοχή σε διάβρωση και σε ακραίες συνθήκες ψύξης και θέρμανσης. Στη συγκεκριμένη εργασία μελετώνται ως βασικά υλικά παρασκευής τα θαλάσσια ιζήματα και συγκεκριμένα ιζήματα από το λιμάνι της Σούδας και της Πάτρας σε αναμίξεις με διάφορα ποσοστά ιπτάμενης τέφρας ατμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής ρεύματος καθώς και νοσοκομειακών αποβλήτων που έχουν υποστεί καύση σε κλίβανο.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012