Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Κορδιστού Δημήτριου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 21-09-2015 13:33 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Κορδιστός Δημήριος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Μελέτη συνθηκών ευστάθειας υπαίθριου μεταλλείου πορφυριτικού χαλκού-χρυσού»

    Ημέρα παρουσίασης: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 8.00
    Τόπος παρουσίασης: Εργαστήριο Μελέτης και Σχεδιασμού Εκμεταλλεύσων

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος (επιβλέπων)
    Επ.Καθ. Στειακάκης Εμμανουήλ
    Δρ. Λιόλιος Παντελής

    Περίληψη
    Το φαινόμενο των αστoχιών πρανών είναι πολύ συχνό σε επιφανειακές εκμετάλλεύσεις κοιτασμάτων. Οι αστοχίες αυτές συνήθως προκαλούνται από προϋπάρχουσες ασυνέχειες πετρωμάτων και ρήγματα. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντική η έγκαιρη και λεπτομερής αποτύπωση των ασυνεχειών πριν τον σχεδιασμό της εκμετάλλευσης αλλά και κατά την διάρκεια της εκμετάλλευσης. Η αποτύπωση των ασυνεχειών μπορεί να γίνει σε εκτεθειμένα μέτωπα ή καρότα πυρηνοληπτικών γεωτρήσεων. Η εν συνεχεία ανάλυση όλων των δεδομένων θα συντελέσει στον καλύτερο σχεδιασμό της εκμετάλλευσης για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του μεταλλείου.
    Στην παρούσα διπλωματική εργασία αναλύονται καταρχήν δεδομένα προσανατολισμού ασυνεχειών από τρείς προσανατολισμένες γεωτρήσεις (Slos04,Slos06,Sopg147) στο νοτιο-δυτικό τμήμα της υπό σχεδιασμό εκμετάλλευσης κοιτάσματος χρυσού-χαλκού στις Σκουριές ΒΑ Χαλκιδικής. Με βάση ανάλυση με τη βοήθεια της στερεογραφικής προβολής αναλύθηκαν όλες οι πιθανές περιπτώσεις αστοχίας πρανών (ολίσθηση σε επίπεδο και σε σφήνα, ανατροπή) ανάλογα και με το σχεδιασμό των πρανών. Εν συνεχεία επεξεργάζονται τα τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά των αποτυπωθέντων ασυνεχειών (η τραχύτητα, το υλικό πλήρωσης των ασυνεχειών, η ύπαρξη νερού κ.λπ.) στους πυρήνες και προσδιορίζεται ο δείκτης Q του NGI ανά 5 m κατά μήκος των γεωτρήσεων. Κατόπιν προσδιορίζεται με εμπειρικό τρόπο η συνοχή και η γωνία τριβής των ασυνεχειών που είναι σημαντικές παράμετροι για τον τελικό σχεδιασμό των πρανών της εκμετάλλευσης.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012