Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Τσαχουρίδη Άγγελου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 07-09-2015 11:42 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Τσαχουρίδης Άγγελος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Βιοαποδόμηση πετρελαϊκών υδρογονανθράκων στο περιβάλλον. Η επίδραση των θρεπτικών συστατικών»

    Ημέρα παρουσίασης: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 12.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Πασαδάκης Νικόλαος (επιβλέπων)
    Καθ. Βαρότσης Νικόλαος
    Δρ. Νικολοπούλου Μαρία

    Περίληψη
    Η εξυγίανση του περιβάλλοντος σε περιπτώσεις μεγάλων διαρροών αποτελεί ιδιαίτερα σύνθετο τεχνολογικά επίτευγμα. Στις περιπτώσεις αυτές , εξαιρετικά αποτελεσματική έχει αποδειχθεί η μέθοδος της ενισχυμένης βιοαποικοδόμησης του πετρελαίου η οποία στηρίζεται στην ικανότητα κάποιων μικροοργανισμών - βακτηρίων και μυκήτων - να αποδομούν το πετρέλαιο σε σχετικά αβλαβείς ουσίες δίνοντας ως τελικά προϊόντα το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το νερό. Η προαναφερθείσα διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με την χρήση ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως ο φώσφορος και το άζωτο, τα οποία δρουν στην διεπιφάνεια OIL-WATER (νερού-πετρελαίου) και ευνοούν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.
    Στην παρούσα διπλωματική μελετήθηκε ο τρόπος με τον οποίον λιπόφιλα φυσικά και χημικά λιπάσματα όπως η λεκιθίνη, το Basfoliar Avant Natur SL αλλά και μια επιφανειακά ενεργή ουσία (surfactant) επιδρούν στην αποτελεσματικότητα της βιοαποδόμησης του πετρελαίου. Η εκτίμηση στηρίχθηκε στις μεταβολές της συγκέντρωσης χαρακτηριστικών συστατικών του πετρελαίου και πιο συγκεκριμένα των κανονικών αλκανίων, των αρωματικών συστατικών και των ισοπρενοειδών.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012