Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κ. Σπανού Κωνσταντίνου- Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 02-07-2015 12:31 από Dimitra Athenaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: athenaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: υπάλληλος. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΜΠΔ, υπάλληλος ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Σπανός Κωνσταντίνος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Ανάλυση Κρατήσεων πάγιου εξοπλισμού στο ορυχείο Μαυροπηγής, του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη 7 Ιουλίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 15.00
    Τόπος παρουσίασης: Εργαστήριο Η/Υ Σχολής ΜΗΧΟΠ (Μ1.114)

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    τ. Καθ. Ζ. Αγιουτάντης (επιβλέπων)
    Αν. Καθ. Μ. Γαλετάκης
    Δρ. Χ. Ρούμπος

    Περίληψη
    Η εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων είναι στρατηγικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα. Η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση σε παραγωγή λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έκτη παγκοσμίως. Βασικός πυλώνας για την ομαλή και συνεχή λειτουργία της παραγωγική διαδικασίας αποτελεί ο πάγιος εξοπλισμός των ορυχείων.
    Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η εξαντλητική στατιστική ανάλυση των κρατήσεων του πάγιου εξοπλισμού του Ορυχείου Κυρίου Πεδίου για το έτος 2013. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από την εξελιγμένη Εφαρμογή Καταγραφής των Κρατήσεων (PET) η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί στο ορυχείο από το 2012. Η ανάλυση των στοιχείων που αντλήθηκαν από την ως άνω εφαρμογή πραγματοποιήθηκαν σε περιβάλλον Excel.
    Στην ανάλυση περιλαμβάνεται σύγκριση των δεδομένων των κρατήσεων για κάθε Ομάδα κράτησης και για κάθε στοιχείο του εξοπλισμού ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν αναλυτικά τις κυριότερες αιτίες κράτησης του εξοπλισμού, ενώ προκύπτει ανάγκη περαιτέρω κατηγοριοποίησης των κρατήσεων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012