Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Έναρξη λειτουργίας συστήματος RFID στη Βιβλιοθήκη

  • Συντάχθηκε 02-07-2015 12:24 από Maria Ntaountaki Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: mntaountaki<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: υπάλληλος.
    Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (Βι.Κε.Π.) του Πολυτεχνείου Κρήτης με χαρά ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ολοκληρωμένου συστήματος RFID για τη διακίνηση του υλικού της. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της πράξης «Β2 – Υπηρεσίες Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Ανοικτής Πρόσβασης Πολυτεχνείου Κρήτης», υλοποιεί υποέργο με τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα τεχνολογίας RFID» που αφορά τη μετάβαση από το σύστημα barcode (που χρησιμοποιούσε η Βι.Κε.Π. μέχρι πρότινος) στο σύστημα RFID (που χρησιμοποιεί η Βι.Κε.Π. από τις 30 Ιουνίου 2015 κι έπειτα) για τη διακίνηση (δανεισμός-επιστροφή) και ασφάλεια του υλικού της.

    Μέρος τους συστήματος RFID αποτελεί και ο σταθμός αυτοεξυπηρέτησης χρήστη (selfcheck station), ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο ισόγειο του κτιρίου Δ1 της Βι.Κε.Π. Ο σταθμός αυτός θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες αυτόνομα να ενημερώνονται για τη δανειστική τους κατάσταση, να δανείζονται, να επιστρέφουν και να ανανεώνουν υλικό της Βι.Κε.Π. Φωτογραφία του εν λόγω σταθμού επισυνάπτεται.

    Από τη Βιβλιοθήκη,
    Μαρία Νταουντάκη

    Συνημμένα:

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012