Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας κου Πρωτόγερου Δημήτριου - Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 24-06-2015 11:20 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Εξεταζόμενος φοιτητής: Πρωτόγερος Δημήτριος

    Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: «Οικονομοτεχνική μελέτη εφαρμογής της μεθόδου διαδοχικών κοπών και λιθογομώσεων για την υπόγεια εκμετάλλευση κοιτάσματος μικτών θειούχων»

    Ημέρα παρουσίασης: Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 11.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:
    Καθ. Εξαδάκτυλος Γεώργιος (επιβλέπων)
    Αν.Καθ. Γαλετάκης Μιχαήλ
    Δρ. Λιόλιος Παντελής

    Περίληψη
    Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης στην οποία υπολογίζονται τα οικονομικά οφέλη και οι δαπάνες που προκύπτουν από την εκμετάλλευση κοιτάσματος μικτών θειούχων. Συγκεκριμένα πρόκειται για το κοίτασμα της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής το οποίο προβλέπεται να εκμεταλλευτεί με εφαρμογή υπόγειας μεθόδου από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. η οποία λειτουργεί ως θυγατρική της καναδικής εταιρίας Eldorado Gold.
    Στο περιεχόμενο της εργασίας γίνεται ανάλυση του μηχανολογικού εξοπλισμού, της διάτρησης-ανατίναξης, της υποστήριξης, του προσωπικού, του φωτισμού και του αερισμού από την οποία προκύπτουν τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό του μοναδιαίου κόστους. Κάνοντας μια αναδρομή στις επιμέρους ενότητες, θα διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι τύποι που εφαρμόστηκαν για την παραγωγή των επιθυμητών αποτελεσμάτων είναι εμπειρικοί, εκτός εκείνων που συμπεριλήφθηκαν στον τρόπο υπολογισμού των φορτηγών, φωτιστικών σωμάτων και ανεμιστήρων αερισμού. Τα οικονομικά δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ενδεικτικές τιμές, καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού κατοχυρώθηκαν έπειτα από προσωπική έρευνα και συνεννόηση με την εταιρία. Επίσης, από τα οικονομικά και παραγωγικά δεδομένα επιλέχθηκε το δυσμενέστερο σενάριο, δηλαδή το σενάριο που θα προσφέρει μικρότερο κέρδος στην επιχείρηση. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος επεξεργασίας των στοιχειών έγινε σε περιβάλλον Excel για την απλούστευση των μαθηματικών υπολογισμών ενώ η σχεδίαση των τομών της προβλεπόμενης μεθόδου εκμετάλλευσης πραγματοποιήθηκε σε περιβάλλον AutoCAD.
    Το συνολικό κόστος που προκύπτει στο τέλος της εργασίας αφορά μόνο τη λειτουργία του υπόγειου ορυχείου, συνεπώς δεν έχει ληφθεί υπόψη το κόστος των διεργασιών της επιφάνειας όπως είναι το κόστος εμπλουτισμού, μεταλλουργίας, και μεταφοράς.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012