Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας κας Βολάνη Χρυσούλας – Σχολή ΜΗΧΟΠ

  • Συντάχθηκε 30-04-2015 11:13 από Styliani Raka Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: sraka<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Κύρια: ΕΤΕΠ ΜΗΧΟΠ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος προπτυχιακός ΜΗΧΟΠ, απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΗΧΟΠ
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
    Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

    Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας

    Εξεταζόμενη φοιτήτρια: Βολάνη Χρυσούλα

    Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας: «Χρήση ξυλώδους βιομάζας για την αναβάθμιση της ποιότητας και των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών πυρίμαχων υλικών - Χαρακτηρισμός και θερμικές αναλύσεις»

    Ημέρα παρουσίασης: Τρίτη, 5 Μαΐου 2015
    Ώρα παρουσίασης: 13.00
    Τόπος παρουσίασης: Αίθουσα Συνεδριάσεων ΜΗΧΟΠ

    Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή
    Καθ. Δ. Βάμβουκα (επιβλέπουσα)
    Καθ. Ε. Γιδαράκος
    Επ. Καθ. Γ. Αλεβίζος

    Περίληψη
    Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Παράλληλα παρατηρείται και μείωση των διαθέσιμων φυσικών πόρων στον τομέα των κατασκευών. Για τους λόγους αυτούς, είναι επιτακτική η ανάγκη αξιοποίησης και ανακύκλωσης των αγροτικών υπολειμμάτων.
    Στην παρούσα εργασία προτείνεται μια εναλλακτική χρήση των αγροτικών υπολειμμάτων ως πρόσθετο υλικό σε δομικά υλικά. Συγκεκριμένα, συλλέχθηκαν έξι δείγματα αγροτικών στερεών αποβλήτων (κουκούτσι ροδάκινου, πευκοβελόνες, στελέχη άγριας αγκινάρας, κέλυφος φιστικιού, κλαδέματα ελιάς και πυρηνόξυλο), σε ποσοστά 2,5%, 8% και 13% σε πηλό, για τη δημιουργία πορώδων τούβλων, με σκοπό τη διερεύνηση της καλύτερης δυνατής σύνθεσης τούβλων με τη συν-χρήση βιομάζας.
    Έπειτα, πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις στα δοκίμια που αφορούσαν το χημικό χαρακτηρισμό των δειγμάτων, τη θερμοβαρυτική ανάλυση TGA/DTG της καύσης των δειγμάτων βιομάζας, την απώλεια μετά την όπτηση των τούβλων, την υδατοαπορροφητικότητα των τούβλων, το πορώδες, τη φαινόμενη πυκνότητα, και τη μέγιστη αντοχή σε κάμψη τριών σημείων των τούβλων.
    Από αυτήν την εργασία προκύπτει ότι η ενσωμάτωση αγροβιομηχανικών αποβλήτων σε πυρίμαχα υλικά αποτελεί μία εναλλακτική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των αποβλήτων, τα οποία λόγω του οργανικού τους φορτίου παράγουν πορώδη τούβλα, ελαφρά και αρκετά ανθεκτικά. Με τον τρόπο αυτό γίνεται ανακύκλωση των αποβλήτων, διατήρηση των φυσικών πόρων και προτείνεται μια τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

    Από τη Γραμματεία της Σχολής ΜΗΧΟΠ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012