Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ VRIκα - κέντρο ερευνών INRIA Sophia Antipolis - Ubiquitous Networking and Computing & Computational Biology and Biomedecine

  • Συντάχθηκε 30-04-2015 09:16 από Ifigeneia Pologiorgi Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: ipologiorgi<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 30-04-2015 09:16

    Κύρια: ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ. Άλλες ιδιότητες: απόφοιτος ΜΔΕ/Διδ. ΜΠΔ, απόφοιτος προπτυχιακός ΗΜΜΥ
    Το κέντρο ερευνών INRIA εγκαταστάθηκε το 1981 στo καινούριο, τότε, τεχνολογικό πάρκο της Sophia Antipolis, ενώ αυτό ήταν ακόμη ημιτελές. Μέσα σε λίγα χρόνια, το INRIA εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους φορείς του πάρκου.

    Βασισμένο στην ποιότητα των επιστημόνων που απαρτίζουν τις 38 ερευνητικές ομάδες του καθώς και του προσωπικού που στηρίζει και ενισχύει το ερευνητικό έργο, το INRIA επιθυμεί να αναπτύξει αποδοτική και εκτεταμένη συνεργασία στο πλαίσιο δικτύων αποτελούμενων από ακαδημαϊκούς και οικονομικούς φορείς (εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, συλλόγους, τοπικούς παράγοντες) στις περιοχές όπου έχει έντονη παρουσία. Αυτή του η επιθυμία να ενισχύσει και να λάβει μέρος σε δίκτυα φορέων ικανοποιεί τη φιλοδοξία του να κάνει τις συγκεκριμένες περιοχές περισσότερο ελκυστικές ώστε να αποτελέσουν πόλους αριστείας που θα προσφέρονται για τη διεξαγωγή ερευνών στις ψηφιακές επιστήμες και τεχνολογίες και θα συμβάλλουν στην παραγωγή πλούτου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Campus STIC του Πανεπιστημίου Nice-Sophia Antipolis, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Sophia Antipolis.

    Το Πανεπιστήμιο Nice-Sophia Antipolis ιδρύθηκε επίσημα στις 23 Οκτωβρίου 1965. Η έδρα του βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, στον Πύργο του ParcdeValrose, κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας.

    Η Sophia Antipolis αποτελεί μία τεράστια τεχνόπολη όπου φιλοξενούνται περίπου 1.300 επιχειρήσεις και απασχολούνται περίπου 30.000 άτομα στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), με βασικό αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφορικής (IT). ΤοΠανεπιστήμιο Nice-Sophia Antipolis και τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα (CNRS, I3S, INRIA, EURECOM, École Nationale Supérieure des Mines και Polytech Nice Sophia) σχηματίζουν έναν ισχυρό πόλο ανταγωνισμού στον τομέα της πληροφορικής.

    Υποτροφίες INRIA - Sophia Antipolis:

    Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα υποτροφιών VRIκα για το πανεπιστημιακό έτος 2015/16, το INRIA, σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία, προσφέρει 2 υποτροφίες που προβλέπουνένα μηνιαίο επίδομα (767€) και την ιδιότητα του υποτρόφου της γαλλικής κυβέρνησης και τις παροχές που προβλέπονται για τους δικαιούχους.

    Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προγράμματα:

    Master 2 Ubinet (Ubiquitous Networking and Computing),

    Master 2 CBB (Computational Biology and Biomedecine).

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους στο INRIA (Ubinet ή CBB) και ν'ακολουθήσουν τις διαδικασίες του προγράμματος VRIκα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα VRIκα! (vrika@ifa.gr) και την επιτροπή του επιλεγμένου Master (Ubinetubinet@unice.fr ή CBB cbb@unice.fr).

    Εκ μέρους του Γραφείου Διασύνδεσης

    Ιφιγένεια Πολογιώργη
    Υπεύθυνη Πληροφόρησης & Εξυπηρέτησης φοιτητών
    Τηλ:2821037330

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012